Journal archive for Google Scholar Robot!

Journal of food science and technology ( Iran)

مجله علوم و صنایع غذایی ایران



Volume 19, Number 123 (2022-5)


Production and evaluation of double emulsions properties stabilized by hydroxypropyl methyl cellulose
تولید و ارزیابی ویژگی‌های امولسیون‌های دوگانه تثبیت شده توسط هیدروکسی پروپیل متیل سلولز
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Characterization and application of active polyethylene films incorporated with thymol and linalool on mozzarella cheese preservation
ویژگی‌ها و کاربرد فیلم‌های پلی‌اتیلنی فعال حاوی تیمول و لینالول در نگهداری پنیر موزارلا
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation the effect of whole oleaster and oat flours in breakfast cereals formulation
ارزیابی کارایی آرد کامل سنجد و جودوسر در فرمولاسیون غلات صبحانه حجیم
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Mathematical, fuzzy logic and artificial neural network modeling of extraction kinetics of essential oil from aerial parts of yarrow (Achillea millefolium L.) using ohmic-assisted hydrodistillation
مدل‌سازی ریاضی، منطق فازی و شبکه عصبی مصنوعی سینتیک استخراج اسانس از اندام هوایی بومادران (Achillea millefolium L.) با روش تقطیر مقاومتی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Physiochemical and Textural Properties of Dairy Dessert Containing Millet Flour as a Substitute for Rice Flour
ارزیابی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و بافتی دسر لبنی حاوی آرد ارزن به عنوان جایگزین آرد برنج
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigating the quality of vegetable oils in the Iranian consumer market by comparative evaluation of oxidative parameters and fatty acid profiles
بررسی کیفیت روغن‌های نباتی موجود در بازار مصرف ایران توسط ارزیابی مقایسه‌ای‌ پارامترهای اکسایشی و پروفایل اسیدهای چرب
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of antimicrobial and probiotic properties of the predominant LAB isolated from fermented germinated clover seed
ارزیابی خصوصیات ضد‌میکروبی و پروبیوتیکی باکتری اسید لاکتیک غالب جدا‌ شده از تخمیر تصادفی بذر شبدر جوانه‌زده
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Mentha aquatica extract: total phenols and flavonoids content, radical scavenging potential and its antibacterial activity on a number of Gram-positive and Gram-negative bacteria “in vitro”
عصاره اوجی: فنول و فلانوئید کل، توانایی رادیکال گیرندگی و فعالیت ضدباکتریایی آن بر تعدادی از باکتری‌های گرم مثبت و گرم منفی در شرایط برون‌تنی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigating the effect of ripening time on physicochemical properties of traditional Kopeh cheese
بررسی خواص فیزیکی و شیمیایی پنیر کوپه در طی دوره رسیدن
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The effect of microwave roasting on physicochemical properties and oxidative stability Index of Persian Walnut (Juglans regia L.) Kernel Oil
تأثیر برشته کردن توسط مایکروویو بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و شاخص پایداری اکسیداتیو روغن مغز گردوی ایرانی (.Juglans regia L)
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of edible coatings on green mold reduction and quality maintenance of Mexican lime fruit
اثر پوشش های خوراکی بر کاهش پوسیدگی کپک سبز و حفظ کیفیت میوه لیموترش
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of glucose oxidase enzyme and diacetyl tartaric acid ester of monoglycerides (DATEM) emulsifier on the physical and textural characteristics of cupcake
اثر آنزیم گلوکزاکسیداز و امولسیفایر استر دی استیل تارتاریک اسید منوگلیسرید (داتم) بر ویژگی های فیزیکی و بافتی کیک فنجانی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Identification of chemical compounds of Allium cepa essential oil and evaluation of its antimicrobial activity on Staphylococcus aureus, Listeria innocua, Escherichia coli, Salmonella typhi, Pseudomonas aeruginosa and Candida albicans
شناسایی ترکیبات شیمیایی اسانس پیاز و بررسی فعالیت ضدمیکروبی آن بر استافیلوکوکوس اورئوس، لیستریا اینوکوا، اشرشیا کلی، سالمونلا تیفی، سودوموناس ائروژینوزا و کاندیدا آلبیکنس
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Study of the possibility of the Optimizing the formulation of low-fat soft dough biscuit using DATEM & Maltodextrin
بررسی امکان بهینه سازی فرمولاسیون بیسکویت نرم کم چرب با استفاده از امولسیفایر DATEM و مالتودکسترین
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Physicochemical properties of linseed oil powder produced with microcrystalline cellulose and rosemary leaves
ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی پودر روغن بزرک تولید شده با سلولز ریزبلور و برگ رزماری
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of Ozone and Activated Charcoal on Patulin in Apple Concentrate
تأثیر ازن و ذغال فعال بر پاتولین در کنسانتره سیب
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Comparison of functional and physicochemical properties of quinoa (cultivar TTKK) and wheat (cultivar Pishgam) starches
مقایسه خواص عملکردی وفیزیکوشیمیایی نشاسته های کینوا گونه تی ‌تی‌کا کا و گندم گونه پیشگام
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Comparison of physicochemical properties of biodegradable conductive films of polylactic acid containing polypyrrole / copper oxide with polyaniline / copper oxide
مقایسه ویژگی‌های فیزیکی شیمیایی فیلم‌های زیست تخریب پذیر رسانای پلی‌لاکتیک‌اسید حاوی پلی‌پیرول/اکسیدمس با پلی‌آنیلین/ اکسیدمس
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Nanoencapsulation of phycocyanin extracted from the alga Spirulina (Spirulina platensis) and use of nanoparticles in ice cream formulation
نانو ریزپوشانی فیکوسیانین استخراج شده از جلبک اسپیرولینا (Spirulina platensis) و استفاده از نانوذرات حاصل در فرمولاسیون بستنی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of nano-chitosan and acetic acid on quality characteristics of cold-stored grape cv. Rasheh.
اثر نانوکیتوزان و استیک اسید بر ویژگی های کیفی انگور رقم رشه طی نگهداری سرد.
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Selection of superior local sour cherry (Prunus cerasus L.) genotypes of Iran for different applications of fresh consumption and processing
انتخاب ژنوتیپ‌های برتر بومی آلبالو (Prunus cerasus L)در ایران برای مصارف مختلف تازه‌خوری و فرآوری
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The effect of using chitosan and β-cyclodextrin on removal of heavy metals and oxidation stability in minced meat of Scomberomorus commerson during refrigeration
تاثیر استفاده از کیتوزان و β- سیکلو دکسترین بر حذف فلزات سنگین و ثبات اکسیداسیونی در گوشت چرخ‌شده ماهی شیر (Scomberomorus commerson) طی نگهداری در یخچال
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Physicochemical, Textural, Sensorial and Functional Properties of Ice Cream Containing Glucomannan Konjac as Stabilizer
ویژگی های فیزیکوشیمیایی، بافتی، حسی و عملکردی بستنی حاوی پایدار کننده کنجاک گلوکومانان
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of phytochemical compounds and antioxidant properties of Padina distromatic and Sargassum angustifulium Ultrasound extracts
بررسی ترکیبات فیتوشیمیایی و خواص آنتی‌اکسیدانی عصاره جلبک پادینا (Padina distromatic) و سارگاسوم (Sargassum angustifulium) استخراج شده با فراصوت
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The effect of osmosis and blanching and ultrasound pretreatments on extraction of effective compounds from Thyme
تاثیر اسمز و پیش تیمارهای آنزیم بری و فراصوت بر خروج ترکیبات موثره از گیاه دارویی آویشن
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of Pectin on Anti-diabetic and Anti-oxidant Properties of Fermented Milk by Lactic Acid Bacteria Isolated from Traditional Iranian Dairy Products
اثر پکتین بر خصوصیات ضد دیابتی و آنتی اکسیدانی شیرهای تخمیر شده توسط باکتری‌های اسید لاکتیک جدا شده از فرآورده‌های لبنی سنتی ایران
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Isolation and Biochemical and Molecular Identification of Lactobacilli from Traditional Dairy in Fars Province and Investigation of Their Probiotic Potential
جداسازی و شناسایی بیوشیمیایی و مولکولی لاکتوباسیلوس ها از لبنیات سنتی روستاهای استان فارس و بررسی پتانسیل پروبیوتیکی آنها
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The effect of inulin on the growth of Bifidobacterium bifidium probiotic strain and chemical properties of yogurt
بررسی تاثیر اینولین بر رشد سویه پروبیوتیکی بیفیدیوباکتریوم بیفیدیوم و ویژگی های شیمیایی ماست
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigation of the effect of ultrasound pretreatment on shrinkage of cornelian cherry during hot air drying
بررسی تاثیر پیش تیمار فراصوت بر چروکیدگی زغال اخته طی خشک کردن با هوای داغ
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluating the effect of utilizing ultrasound and citric acid on the feasibility of producing biodegradable film based on lemon juicing waste
بررسی اثر کاربرد فراصوت و اسید سیتریک بر قابلیت تولید فیلم زیست تخریب پذیر برپایه تفاله حاصل از آب گیری لیموترش
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles