Abdolsattari P, Rezazadeh Bari M, Pirsa S. Comparison of physicochemical properties of biodegradable conductive films of polylactic acid containing polypyrrole / copper oxide with polyaniline / copper oxide. FSCT 2022; 19 (123) :161-174
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-58195-fa.html
عبدالستاری پریسا، رضازاد باری محمود، پیرسا سجاد. مقایسه ویژگیهای فیزیکی شیمیایی فیلمهای زیست تخریب پذیر رسانای پلیلاکتیکاسید حاوی پلیپیرول/اکسیدمس با پلیآنیلین/ اکسیدمس. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (123) :161-174
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-58195-fa.html
1- دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
2- استاد گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران ، m.rezazadehbari@urmia.ac.ir
3- دانشیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
چکیده: (1497 مشاهده)
با توجه به اینکه کاربرد فیلمهای زیستتخریب پذیر سبب کمک به حفاظت از محیط زیست میشود لذا در این مطالعه ویژگیهای فیزیکی، مکانیکی، آنتیاکسیدانی و حرارتی فیلم پلیلاکتیک اسید حاوی پلیپیرول، پلیآنیلین و اکسیدمس بررسی شد. نتایج نشان داد که در اثر افزودن نانوذرات اکسیدمس ضخامت فیلمها افزایش و میزان نفوپذیری به بخار آب آنها کاهش معنیداری داشت. حلالیت فیلمها نیز با افزایش میزان نانوذرات اکسیدمس افزوده شده، کاهش معنیداری نشان داد(05/0p<). فیلمهای حاصله در اثر افزودن پلیآنیلین و پلیپیرول انعطافپذیری کمتری را از خود نشان دادند در حالیکه مقاومت آنها به شکست افزایش نسبی نشان داد. فعالیت آنتی اکسیدانی فیلمهای پلیلاکتیک اسید حاوی پلی پیرول/ اکسید مس و پلیآنیلین/اکسیدمس افزایش معنیداری نسبت به پلیلاکتیک اسیدخالص نشان داد. فیلم پلیلاکتیک اسید خالص هیچ فعالیت هدایت الکتریکی نشان نداد در صورتیکه افزودن پلیپیرول و پلیآنیلین سبب افزایش هدایت الکتریکی فیلمها شد نانوذرات اکسیدمس نیز اثر معنیداری بر میزان هدایت الکتریکی نداشت. این فیلمها به علت قابلیت رسانایی و ویژگیهای مناسب حرارتی، مکانیکی و نفوذپذیری نسبت به بخار آب قابلیت استفاده به عنوان حسگرهای زیستی در بستهبندی مواد غذایی را دارند.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
ترکیبات زیست فعال دریافت: 1400/10/6 | پذیرش: 1400/11/16 | انتشار: 1401/2/14