دوره 19، شماره 123 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 123 صفحات 26-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghorbani R, Esmaiili M. Investigation of the effect of ultrasound pretreatment on shrinkage of cornelian cherry during hot air drying. FSCT. 2022; 19 (123) :15-26
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-38918-fa.html
قربانی رسول، اسمعیلی محسن. بررسی تاثیر پیش تیمار فراصوت بر چروکیدگی زغال اخته طی خشک کردن با هوای داغ. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (123) :26-15

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-38918-fa.html


1- دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
2- استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه ، M.esmaiili@urmia.ac.ir
چکیده:   (161 مشاهده)
در پژوهش حاضر، مدل­سازی چروکیدگی زغال اخته طی خشک کردن همرفتی به صورت لایه نازک و تاثیر پیش­تیمار فراصوت، دما و سرعت هوای خشک­کن بر میزان چروکیدگی زغال اخته بررسی شد. پیش­تیمار فراصوت در دو سطح زمانی 10 و 30 دقیقه روی نمونه­های زغال اخته اعمال شد و سپس این نمونه­ها در دماهای 40، 50 و 60 درجه سانتیگراد و سرعت­های هوای 1، 5/1 و 2 متر بر ثانیه خشک شدند. در ادامه، داده­های چروکیدگی با سه مدل­ تجربی (مدل­های موجود در منابع) برازش شدند. نتایج نشان داد که با کاهش محتوای رطوبت در طول خشک­شدن، مقدار ضخامت نمونه­ها از0138/0 متر در ابتدا به 0078/0 متر در انتهای فرآیند خشک­کردن کاهش می­یابد. استفاده از پیش­تیمار فراصوت باعث کاهش معنی­دار (P<0.05) میزان ضخامت شد. علاوه بر این، یکی از مدل­های ارزیابی شده به­عنوان مناسب­ترین مدل پیش­بینی کننده تغییرات ضخامت زغال اخته (99/0=R2) تحت شرایط مورد آزمایش انتخاب شد. با انجام آنالیز رگرسیون غیرخطی، رابطه بین ضرایب مدل انتخاب شده با متغیرهای به­کار رفته در این تحقیق به­دست آمد.
     
نوع مقاله: پژوهشي اصيل | موضوع مقاله: خشک کردن، سرخ کردن، انجماد، آبگیری اسمزی
دریافت: 1398/9/20 | پذیرش: 1398/11/12 | انتشار: 1401/2/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.