دوره 19، شماره 123 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 123 صفحات 14-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soofi M, Alizadeh A, Hamishehkar H, Almasi H, Roufegarinejad L. Evaluating the effect of utilizing ultrasound and citric acid on the feasibility of producing biodegradable film based on lemon juicing waste. FSCT. 2022; 19 (123) :1-14
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-54336-fa.html
صوفی میترا، علیزاده آیناز، همیشه کار حامد، الماسی هادی، روفه گری نژاد لیلا. بررسی اثر کاربرد فراصوت و اسید سیتریک بر قابلیت تولید فیلم زیست تخریب پذیر برپایه تفاله حاصل از آب گیری لیموترش. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (123) :14-1

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-54336-fa.html


1- دانشجوی دکتری تخصصی گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
2- دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران ، a.alizadeh@iaut.ac.ir
3- استاد مرکز تحقیقات کاربردی دارویی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
4- دانشیار گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
5- دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
چکیده:   (231 مشاهده)
تفاله حاصل از آب­گیری لیموترش، شامل ترکیبات زیستی با ارزشی می­باشد که در زمینه تولید فیلم­ های زیست­ تخریب­ پذیر نیز حائز اهمیت می­ باشند. در این راستا، هدف از مطالعه­ ی حاضر بررسی قابلیت تهیه فیلم‌های زیست تخریب­ پذیر از تفاله لیموترش (1، 3 و 5 درصد) و متعاقباً بررسی اثر کاربرد فراصوت و محلول اسید سیتریک بر ویژگی­ های مکانیکی و فیزیکی (ضخامت، حلالیت، نفوذپذیری به بخار آب، رنگ و شفافیت) نمونه­ های فیلم حاصل از تفاله لیموترش می­ باشد. مطابق نتایج به­ دست آمده با افزایش میزان تفاله از 1تا5 درصد میزان مقاومت به شکست، ضخامت و تغییرات رنگی نمونه­ های فیلم افزایش یافته و میزان حلالیت، نفوذپذیری به بخارآب و شفافیت نمونه­ های فیلم کاهش معنی­ داری نشان داد. این در حالی است که استفاده از 5 درصد تفاله منجر به کاهش میزان ازدیاد طول تا نقطه شکست نمونه­ های فیلم در مقایسه با فیلم­ های تهیه شده از 3 درصد تفاله گردید. همچنین نتایج به­ دست آمده نشانگر اثر معنی­ دار فراصوت و اسید سیتریک در بهبود خصوصیات مکانیکی و فیزیکی نمونه­ های فیلم در مقایسه با نمونه­ های تیمار نشده بود. لذا با توجه به بررسی بعمل آمده امکان استفاده از تیمار فراصوت و اسید سیتریک در تولید فیلم­ های زیست تخریب­  پذیر از تفاله لیموترش به منظور بهبود ویژگی­ های عملکردی فیلم ­های حاصل از تفاله لیموترش امکان پذیر بوده و نمونه تهیه شده از 3 درصد تفاله لیموترش و ­تیمار شده با فراصوت و تهیه شده با 1 درصد اسید سیتریک به ­عنوان نمونه فیلم با ویژگی­ های فیزیکی، مکانیکی و ممانعتی مطلوب انتخاب گردید.
     
نوع مقاله: پژوهشي اصيل | موضوع مقاله: بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی
دریافت: 1400/5/3 | پذیرش: 1400/7/1 | انتشار: 1401/2/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.