Chang S, Mohammadi Nafchi A, Baghaei H. Characterization and application of active polyethylene films incorporated with thymol and linalool on mozzarella cheese preservation. FSCT 2022; 19 (123) :369-380
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-46414-fa.html
1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران
2- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تکنولوژی های صنعتی، دانشگاه علوم مالزی (USM) ، amohammadi@usm.my
چکیده: (1660 مشاهده)
هدف از انجام این تحقیق تهیه فیلم فعال بر پایه پلی اتیلن حاوی تیمول و لینالول (2، 5/1، 1 ،0%) و استفاده از آن به عنوان پوشش در پنیر موزارلا بود. بدین منظور خواص مکانیکی و ممانعت کنندگی فیلمهای پلی اتیلنی حاوی تیمول و لینالول مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که استفاده از تیمول و لینالول تاثیر معنیداری بر کاهش نفوذپذیری اکسیژن فیلم پلیاتیلنی نداشت (05/0 p>). نفوذپذیری به بخارآب به طور معنیداری(p<0.05) به وسیله افزودن لینالول و تیمول (2، 5/1 درصد) کاهش پیدا کرد. استحکام کششی و کشیدگی تا نقطه شکست در فیلمهای پلیاتیلنی حاوی تیمول و لینالول در مقایسه با نمونه شاهد به طور معنیداری کمتر بود(05/0 p<). نتایج نشان داد که پنیرهای موزارلا بسته بندی شده با فیلمهای پلیاتیلن حاوی تیمول و لینالول بیشترین pH و کمترین اسیدیته را نسبت به نمونه کنترل داشت. نتایج تجزیه و تحلیل حسی نشان داد که پنیر پوشش داده شده با پلیاتیلن متشکل از لینالول (5/1 درصد) و تیمول( 2 درصد) در مقایسه با سایر نمونهها بیشتر مورد توجه ارزیابها قرار گرفت. براساس نتایج، از آنجایی که فیلمهای پلیاتیلنی حاوی تیمول و لینالول موجب بهبود خواص شیمیایی و حسی پنیر موزارلا شد. بنابراین فیلمهای تیمار شده با تیمول و لینالول میتوانند به عنوان بسته بندی فعال عمل کنند.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی دریافت: 1399/7/8 | پذیرش: 1400/6/23 | انتشار: 1401/2/14