دوره 19، شماره 123 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 123 صفحات 200-189 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

bashiri E, matini S, Aramideh S. Effect of Ozone and Activated Charcoal on Patulin in Apple Concentrate. FSCT. 2022; 19 (123) :189-200
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-57539-fa.html
بشیری الشان، متینی سارا، آرمیده شهرام. تأثیر ازن و ذغال فعال بر پاتولین در کنسانتره سیب. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (123) :200-189

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-57539-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی، ایران
2- استادیار گروه علوم صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی، ایران ، matinii.sara@gmail.com
3- دانشیار دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ایران
چکیده:   (76 مشاهده)
مایکوتوکسین، یک مشکل اصلی برای سلامت انسان به خصوص در صنعت آب میوه و کنسانتره می­باشد. استاندارد جهانی پاتولین در آب میوه­ها در حدود 50 ppb می­باشد. بررسی­ها نشان می­دهد که استفاده از روش­های مختلف فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی می­تواند مقدار پاتولین را کاهش دهد. در همین راستا، میزان مایکوتوکسین پاتولین در نمونه­های کنسانتره سیب و کاهش آن به وسیله اُزُن، زغال فعال و اثر توام آن­ها مورد ارزیابی قرار گرفت. برای مقایسه تاثیر جداگانه هر دو عامل از آزمون تجزیه واریانس یک طرفه ، برای مقایسه اثر توام از آزمون تجزیه واریانس دو طرفه  و مقایسه میانگین از آزمون توکی در سطح احتمال 5 درصد استفاده گردید. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که بین افزایش غلظت زغال فعال و همچنین مدت زمان اُزُن دهی رابطه مستقیم وجود دارد بیشترین میزان کاهش پاتولین در غلظت 2/0 گرم زغال فعال و 9 دقیقه اُزُن دهی به دست آمد، همچنین در بررسی اثر توام غلظت­های زغال فعال و زمان­های اُزُن دهی نتایج نشان داد بین دو متغیر اثر متقابل وجود دارد (­(P= 0.006 و در زمان 8 دقیقه اُزُن دهی با غلظت 5/1 گرم زغال فعال بیشترین کاهش پاتولین مشاهده گردید. بررسی حاضر نشان داد با به کارگیری گاز اُزُن به همراه زغال فعال می­توان در کارخانجات تولید آب میوه و کنسانتره میزان پاتولین را در حد قابل قبولی کاهش داد و با روش­های مناسب کشاورزی (GAP) گامی موثر در سلامت جامعه و صادرات آب میوه و کنسانتره برداشت.
کلیدواژه‌ها: مایکوتوکسین، پاتولین، اُزُن، زغال فعال، کنسانتره سیب
     
نوع مقاله: پژوهشي اصيل | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1400/9/9 | پذیرش: 1400/11/3 | انتشار: 1401/2/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.