دوره 19، شماره 123 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 123 صفحات 211-201 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Farhoudpour M, Azadmard_damirchi S, Gharekhani M, Asefi N. Physicochemical properties of linseed oil powder produced with microcrystalline cellulose and rosemary leaves. FSCT 2022; 19 (123) :201-211
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-54782-fa.html
فرهودپور مهسا، آزادمرد دمیرچی صدیف، قره خانی مهدی، آصفی نارملا. ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی پودر روغن بزرک تولید شده با سلولز ریزبلور و برگ رزماری. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (123) :201-211

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-54782-fa.html


1- دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، تبریز، ایران
2- استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران ، sodeifazadmard@yahoo.com
3- استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، تبریز، ایران
4- دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، تبریز، ایران
چکیده:   (1627 مشاهده)
امروزه تمایل به مصرف روغن بزرک به عنوان منبع گیاهی غنی از اسیدهای چرب امگا-3 افزایش یافته است. اما مقدار اسیدهای چرب غیراشباع زیاد روغن بزرک، آن را شدیداً مستعد اکسیداسیون می­کند. در این پژوهش، برای تولید پودر روغن بزرک با پایداری بیشتر، پودر برگ رزماری در 3 سطح (5، 10 و 15 % روغن (w/w)) و 3 نسبت مختلف از روغن بزرک و سلولز ریزبلور (50:50، 50:75 و 50:100) با هم مخلوط شدند. نتایج نشان دادند که با پودر کردن روغن و با افزودن برگ رزماری، سرعت افزایش عدد پراکسید، تیوباربیتوریک اسید و اسیدیته در طول نگهداری به طور معنی­داری (05/0 > p) کاهش یافت. نگهداری در یخچال (ºC 4) نسبت به دمای محیط (ºC 25)، در افزایش پایداری اکسیداسیونی نمونه­ها در طول نگهداری مؤثرتر بود. با افزایش غلظت سلولز ریزبلور و نیز برگ رزماری، پایداری اکسیداسیونی افزایش یافت. برگ رزماری همچنین موجب افزایش ترکیبات فنلی، کلروفیل­ها و کاروتنوئیدها در نمونه­ها شد. مخلوط کردن روغن با سلولز ریزبلور باعث کاهش معنی­دار (05/0 > p) سرعت تجزیه ترکیبات فنلی، کلروفیل و کاروتنوئید شد. نتایج این پژوهش نشان داد که با مخلوط کردن روغن بزرک با سلولز ریزبلور و برگ رزماری، می­توان محصولی پودری با پایداری اکسیداسیونی مناسب تهیه کرد.
متن کامل [PDF 855 kb]   (931 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: تکنولوژی روغن و فرآورده ها
دریافت: 1400/5/21 | پذیرش: 1400/10/11 | انتشار: 1401/2/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.