دوره 19، شماره 123 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 123 صفحات 143-133 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sohrabi-Nia J, Tamjidi F, Ghaderi N. Effect of nano-chitosan and acetic acid on quality characteristics of cold-stored grape cv. Rasheh.. FSCT. 2022; 19 (123) :133-143
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-57166-fa.html
سهرابی نیا جمال، تمجیدی فردین، قادری ناصر. اثر نانوکیتوزان و استیک اسید بر ویژگی های کیفی انگور رقم رشه طی نگهداری سرد.. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (123) :143-133

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-57166-fa.html


1- گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران
2- گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران ، f.tamjidi@uok.ac.ir
چکیده:   (120 مشاهده)
میوه انگور حاوی بعضی اجزای مغذی و مقادیر زیادی مواد زیست‌فعال فنولی سلامتی­ بخش است، اما پوسیدگی قارچی و کاهش کیفیت از عوامل مهم محدود کننده عمر ماندگاری آن برای تازه ­خوری و صادرات می­ باشد. مَو رشه ( cv. RashehVitis vinifera) به­ طور عمده در تاکستان­ های دیم نیمه غربی ایران کشت می­ شود و حبه ­های آن غنی از آنتوسیانین­ ها، فلاوونوئیدها و مواد جامد محلول می­ باشد. در این مطالعه، اثر پوشش طبیعی نانوکیتوزان و استیک اسید بر ویژگی‌های کیفی پس از برداشت انگور رقم رشه بررسی شد. سوسپانسیون نانوکیتوزان با توزیع اندازه ذرات 5-30 نانومتر به روش رایج ژل شدن یونی در داخل محلول استیک اسید تهیه شد. میوه ­های انگور به مدت یک دقیقه با غوطه ­ور کردن در سوسپانسیون نانوکیتوزان (0.2 درصد)، محلول استیک اسید (0.5 درصد) یا آب مقطر (شاهد) پوشش ­دهی شدند و ویژگی‌های میکروبی، فیزیکوشیمیایی و حسی آن­ها در طول 8 هفته نگهداری در دمای ˚C4 و رطوبت نسبی90 درصد اندازه‌گیری شد. به طور کلی، میوه های پوشش­ دهی شده با نانوکیتوزان یا استیک اسید در مقایسه با شاهد، دارای تعداد باکتری­های مزوفیل هوازی، تعداد کپک­ و مخمر و درصد پوسیدگی کمتر و سفتی، مواد جامد محلول، اسیدیته قابل تیتراسیون و ویتامین C بیشتر بودند و نیز خواص حسی بهتری داشتند. نانوکیتوزان در بهبود کیفیت پس از برداشت و ماندگاری میوه انگور موثرتر از استیک اسید بود. اختلاف معنی‌داری در درصد افت وزن و pH نمونه ­ها مشاهده نشد. بنابراین، سوسپانسیون نانوکیتوزان تهیه شده در محلول استیک اسید، به عنوان یک پوشش طبیعی و مشتری­ پسند برای بهبود ماندگاری و کیفیت پس از برداشت میوه انگور رقم رشه مناسب بوده ولی بخشی از اثرات مفید آن ناشی از استیک اسید است.
     
نوع مقاله: پژوهشي اصيل | موضوع مقاله: فناوری پس از برداشت مواد غذایی
دریافت: 1400/8/24 | پذیرش: 1400/9/29 | انتشار: 1401/2/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.