Journal archive for Google Scholar Robot!

Journal of food science and technology ( Iran)

مجله علوم و صنایع غذایی ایران



Volume 18, Number 117 (2021-11)


Study of prebiotic effect of chickpea flour on survival of probiotic Lactobacillus paracasei in fruit yoghurt containing apple puree and its qualitative properties
بررسی اثر پری‌بیوتیکی آرد نخودچی برزنده‌مانی باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس پاراکازئی در ماست میوه‌ای حاوی پوره سیب و خواص کیفی آن
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigation of the effect of adding wheat bran and input moisture in the extrusion process on physicochemical properties of wheat bran-based bulk snacks
بررسی تاثیر افزودن سبوس گندم و رطوبت ورودی در فرآیند اکستروژن بر ویژگی‌های فیزیکو شیمیایی اسنک حجیم سبوس‌دار بر پایه گندم
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigation of physicochemical, mechanical and antimicrobial properties of nanocomposite from bean inner pod gum containing nanoparticles of titanium dioxide and oregano essential oil
بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی، مکانیکی و ضد میکروبی نانوکامپوزیت حاصل از صمغ غلاف داخلی باقلا حاوی نانو ذره دی اکسید تیتانیوم و اسانس پونه کوهی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigating Effective Factors on the buying behavior of consumers of green food products
بررسی عوامل موثر بر رفتار خرید مصرف‌کنندگان محصولات غذایی سبز
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The effect of fiber extracted from Citrus uranium L. on physico-chemical & sensorial characteristics of low-fat ice cream
اثر فیبر نارنج (L. (Citrus uranium بر روی ویژگی های فیزیکی-شیمیایی و حسی بستنی کم چرب
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Sensitivity analysis of regression models of physicochemical and rheological properties of kashk containing flaxseed extract
آنالیز حساسیت مدلهای رگرسیون ویژگی های فیزیکیوشیمیایی و رئولوژیکی پودر کشک حاوی عصاره بذرکتان
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of the effect of continuous ultraviolet irradiation system on quality characteristics of lemon juice
ارزیابی تاثیر سامانه پیوسته پرتودهی فرابنفش بر ویژگی‌های کیفی آب لیمو
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The effect of pollen type on the morphological traits,level of fatty acids, oils and some progeny elements from a controlled cross of almond cultivar Shahrood 12
بررسی اثر نوع دانه‌گرده بر صفات مورفولوژیکی، میزان روغن، اسیدهای چرب و برخی عناصر نتاج حاصل از تلاقی کنترل شده بادام رقم شاهرود 12
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Production of curcumin-loaded lipid nanocarriers and assessment of its qualitative characteristic
تولید نانوحامل های لیپیدی حاوی کورکومین و ارزیابی ویژگی های کیفی آنن
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of the essential oil of Ducrosia anethifolia (DC.) Boiss. and Teucrium polium L. on physicochemical, sensory, and microbial characteristics of probiotic yogurt during storage time
اثر اسانس گیاهان مشکک .Ducrosia anethifolia (DC.) Boiss و کلپوره L. Teucrium polium برروی خصوصیات فیزیکوشیمیایی، حسی و میکروبی ماست پروبیوتیک در طول زمان نگهداری
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The effect of Sodium Nitrite replacement by Carum copticum (Ajowan) essential oil nanoemulsion and Chitosan on some Chemical properties and shelf life of Beef Bologna at refrigerator temperature
اثر جایگزینی نیتریت سدیم با نانوامولسیون اسانس زنیان وکیتوزان بر برخی ویژ‌گی‌های شیمیایی‌ و ماندگاری کالباس گوشت قرمز در دمای یخچال
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Detection of adding vegetable oils (palm, soybean and corn) adulteration in olive oil by using High Performance Liquid Chromatography and tocopherols and tocotrienols profile
تشخیص تقلب افزودن روغن‌های گیاهی (پالم، سویا و ذرت) به روغن زیتون با استفاده از کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا و پروفایل توکوفرول ها و توکوتری انول ها
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Study effect of gelatin on foaming properties of albumin and sodium caseinate proteins
بررسی اثر ژلاتین بر ویژگی‌های کف پروتئین‌های سدیم کازئینات و آلبومین
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Optimization of pectin extract from pomace waste using response-surface methodology
بهینه‌یابی استخراج پکتین از ضایعات سیب درختی به روش سطح-پاسخ
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of color efficiency and antioxidant power of anthocyanin extract of pomegranate peel powder obtained by solvent extraction
ارزیابی کارایی رنگ و قدرت آنتی اکسیدانی عصاره آنتوسیانینی پودر پوست انار حاصل از استخراج با حلال
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of nano-encapsulation of rosemary in quality preserving and antioxidative activity of apricot (Prunus armeniaca L.) during storage life
تاثیر نانو کپسول اسانس رزماری در حفظ کیفیت و فعالیت آنتی اکسیدانی میوه زردآلو (Prunus armeniaca L.) طی انبارمانی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Producing an intelligent packaging based on peach gum and curcumin to detect the fish spoilage
تولید بسته‌بندی هوشمند بر پایه صمغ درخت هلو و کورکومین به منظور تشخیص فساد ماهی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Production of wheat gluten bioactive peptides by Biarum carduchcorum extract
تولید آبکافته زیست فعال از گلوتن گندم با عصاره گیاه کارده
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Antioxidant, α-amylase and α-glucosidase inhibition properties of polysaccharide from pomegranate peel via enzymatic and acidic approach
ویژگی ضداکسایشی و ممانعت کنندگی آلفا آمیلازی و آلفاگلوکوزیدازی پلی ساکارید با روش آنزیمی و اسیدی از پوست انار
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Isolation and identification of spoilage molds in Iranian dough based on morphological and molecular methods
جداسازی و شناسایی کپک های مولد فساد در دوغ ایرانی بر پایه روش های مورفولوژیکی و مولکولی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Influence of Different Drying Methods on Extraction Yield, Chemical Compositions, Total Phenolic and Flavonoid Contents and Antioxidant Activity of Essential Oil from Aerial Parts of Ferulago angulata Boiss.
تاثیر روش‌های مختلف خشک کردن بر بازده استخراج، ترکیبات شیمیایی، محتوای فنولی و فلاونوئیدی کل و فعالیت ضد اکسایشی اسانس اندام هوایی گیاه چویر (Ferulago angulata Boiss)
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigation of chemical properties and antimicrobial activity of Rumex alveollatus methanolic extract on Enterobacter aerogenes, Staphylococcus aureus, Salmonella typhi, and Streptococcus pyogenes: An “in vitro” study
بررسی ویژگی‌های شیمیایی و فعالیت ضدمیکروبی عصاره متانولی ترشک بر باکتری‌های انتروباکتر ائروژنز، سالمونلا تیفی، استافیلوکوکوس اورئوس و استرپتوکوکوس پیوژنز: یک مطالعه آزمایشگاهی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The Effect of Dunaliella salina on Physicochemical and Sensory Properties of Yogurt
بررسی تاثیر ریزجلبک دونالیلا سالینا Dunaliella salina بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی ماست
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation on Corn Gluten Meal and Tahini Meal Efficiency as Gluten Substitute in Fermented Doughnut Formulation
بررسی کارایی کنجاله پروتئین ذرت و کنجاله ارده به ‌عنوان جایگزین گلوتن در فرمولاسیون دونات تخمیری
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Response surface modeling of mass transfer and water rehydration phenomena of apple fruit slices during osmotic drying
مدلسازی سطح پاسخ انتقال جرم و بازجذب مجدد آب ورقه های نازک سیب درختی طی خشک کردن اسمزی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Comparison of the effectiveness of two prebiotics inulin and green banana flour on the survival of Lactobacillus plantarum and Bacillus coagulans in low-calorie synbiotic yogurt
مقایسه اثربخشی دو پری‌بیوتیک اینولین و آرد موز سبز بر زنده‌مانی باکتری‌های لاکتوباسیلوس پلانتاروم و باسیلوس کواگولانس در ماست سین‌بیوتیک کم‌کالری
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Formulation and production of functional chocolate with carob pod powder as substitute for cocoa powder
تولید شکلات تلخ فراسودمند توسط جایگزینی پودر کاکائو با پودر غلاف خرنوب
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigation of the bleaching potential of Aluminum and Magnesium oxides in edible oil industry
بررسی پتانسیل رنگبری اکسیدهای آلومینیوم و منیزیم در صنعت روغن خوراکی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of incorporating barberry (Berberis vulgaris) fruit powder on the physicochemical and microbial properties of functional puffed corn
تاثیر افزودن پودر زرشک (Berberis vulgaris) بر ویژگی‌های فیزیکی – شیمیایی و میکروبی ذرت حجیم شده فراسودمند
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigation of domestic hen Egg quality in terms of Fertilization during storage using Near Infrared Spectroscopy
بررسی کیفیت تخم مرغ محلی از نظر نطفه داری در دوره انبار مانی به کمک طیف سنجی مرئی-فروسرخ نزدیک
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles