دوره 18، شماره 117 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 117 صفحات 352-343 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Azam Rahmati E, Karbasi A. Investigating Effective Factors on the buying behavior of consumers of green food products. FSCT 2021; 18 (117) :343-352
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-21044-fa.html
اعظم رحمتی الهه، کرباسی علیرضا. بررسی عوامل موثر بر رفتار خرید مصرف‌کنندگان محصولات غذایی سبز. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (117) :343-352

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-21044-fa.html


1- دانشجوی دکترای دانشگاه فردوسی مشهد
2- استاد دانشگاه فردوسی مشهد ، arkarbasi2002@yahoo.com
چکیده:   (1731 مشاهده)
در طول دهه‌های گذشته، افزایش روزافزون و چشمگیر مصرف کالاها و خدمات منجر به تخریب منابع طبیعی و آسیب شدید به محیط زیست شده است که بسیاری از مصرف‌کنندگان را برآن داشته است تا اثرات زیست محیطی مصرف خود را کاهش دهند. در این مطالعه سعی شده تا به بررسی تأثیر دانش درباره مسائل زیست محیطی، درک مصرف‌کننده و رفتار بازیافتی مصرف‌کننده بر روی رفتار خرید محصولات سبز با استفاده از روش مدل‌یابی معادلات ساختاری پرداخته شود که برای این منظور از داده‌های مقطع زمانی 215 مصرف‌کننده در سطح شهر مشهد در سال 1396 بهره گرفته شده است. نتایج مدل‌یابی معادلات ساختاری حاکی از آن است که درک یا نگرش مصرف‌کننده مهمترین عامل پیش‌بینی‌کننده رفتار خرید محصولات غذایی سبز است که تلاش برای افزایش آگاهی مصرف‌کنندگان، از طریق ابزارهای تبلیغاتی برای معرفی انواع توانایی‌های آنها جهت کاهش تخریب محیط‌زیست می‌تواند یکی از اقدامات مهم تأثیرگذار باشد. همچنین برچسب‌گذاری محصولات و پایین نگه داشتن قیمت‌های محصولات سازگار با محیط‌زیست از طریق کمپین‌ها و ارگان‌های حمایت‌کننده پیشنهاد شده است.
 
متن کامل [PDF 652 kb]   (796 دریافت)    
نوع مقاله: توصیفی و نظرسنجی | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1397/2/29 | پذیرش: 1400/4/22 | انتشار: 1400/8/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.