جعفریان مصطفی، سیدآبادی اسماعیل، سعیدی راد محمدحسین، برادران مطیع جلال، حسینپور زرنق محمد. تولید بستهبندی هوشمند بر پایه صمغ درخت هلو و کورکومین به منظور تشخیص فساد ماهی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (117) :171-182
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-52564-fa.html
1- دانشآموخته دکتری، گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی، آموزشکده کشاورزی سمنگان، دانشگاه فنی و حرفهای استان خراسان شمالی، ایران ، m.jafarian@ut.ac.ir
2- استادیار گروه زراعت، دانشگاه زابل، زابل، ایران
3- دانشیار پژوهش، بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران
4- استادیار، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
5- دانشجوی دکتری، گروه مهندسی ماشینهای کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران.
چکیده: (2780 مشاهده)
هدف از این پژوهش تعیین فرمولاسیون مطلوب و ساخت بستهبندی زیستتخریبپذیر با ویژگیهای فیزیکی و مکانیکی مناسب و سپس تولید یک نشانگر زیستتخریبپذیر بر پایه کورکومین بهمنظور تشخیص فساد ماهی است. به منظور ساخت بستهبندی زیستتخریبپذیر، تأثیر غلظتهای مختلف گلیسرول (30، 50 و 70 درصد) بر ویژگیهای فیزیکومکانیکی فیلم، مورد ارزیابی قرار گرفت. با افزایش غلظت گلیسرول، ضخامت، جذب آب، حلالیت و کششپذیری فیلم افزایش یافت؛ درحالی که چگالی و مقاومت کششی روند کاهشی را نشان داد (p˂0.05). نتایج آزمون میکروبی نشان داد که فیلم حاوی کورکومین دارای خاصیت ضد میکروبی قوی در برابر باکتریهای گرم منفی و گرم مثبت است (با قطر هاله 1/6 و 8/4 میلیمتر به ترتیب در برابر باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کلی). در ادامه تحقیق، اثر تغییرات رنگ نشانگر بر روی ماهی فاسد شده با استفاده از پارامترهای رنگی مورد بررسی قرار گرفت. به طور کلی مشاهده گردید که فیلمهای هوشمند و فعال تولید شده تغییرات رنگی قابل توجهی در مواجه با فساد ماهی داشتند.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی دریافت: 1400/2/26 | پذیرش: 1400/4/6 | انتشار: 1400/8/10