Noshad M, Alizadeh behbahani B. Investigation of chemical properties and antimicrobial activity of Rumex alveollatus methanolic extract on Enterobacter aerogenes, Staphylococcus aureus, Salmonella typhi, and Streptococcus pyogenes: An “in vitro” study. FSCT 2021; 18 (117) :109-117
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-52252-fa.html
نوشاد محمد، علیزاده بهبهانی بهروز. بررسی ویژگیهای شیمیایی و فعالیت ضدمیکروبی عصاره متانولی ترشک بر باکتریهای انتروباکتر ائروژنز، سالمونلا تیفی، استافیلوکوکوس اورئوس و استرپتوکوکوس پیوژنز: یک مطالعه آزمایشگاهی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (117) :109-117
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-52252-fa.html
1- استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران ، mo.noshad@gmail.com
2- استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
چکیده: (2357 مشاهده)
در سالهای اخیر توجه ویژهای به داروهای با منشأ گیاهی معطوف شده است. گیاهان دارویی دارای ترکیبات متنوعی هستند که قابلیت پوشش طیف وسیعی از اثرات درمانی را دارا میباشند. در این پژوهش، عصاره متانولی گیاه ترشک (Rumex alveollatus L.) به روش خیساندن تهیه شد و محتوای فنول کل، فلاونوئید کل، فعالیت آنتیاکسیدانی (مهار رادیکال آزاد DPPH و ABTS) و خاصیت ضدمیکروبی (دیسک دیفیوژن، چاهک آگار و حداقل غلظت بازدارندگی و کشندگی) آن در برابر باکتریهای انتروباکتر ائروژنز، سالمونلا تیفی، استافیلوکوکوس اورئوس و استرپتوکوکوس پیوژنز بررسی گردید. عصاره متانولی ترشک حاوی محتوای فنول کل 90/91 میلیگرم گالیک اسید در گرم و فلاونوئید کل 60/48 میلیگرم کوئرستین در گرم بود. نتایج فعالیت آنتیاکسیدانی نشان داد که عصاره متانولی قادر به مهار رادیکالهای آزاد DPPH (58/69 درصد) و ABTS (59/80 درصد) میباشد. غلظتهای بالای عصاره از رشد میکروارگانیسمهای مورد مطالعه جلوگیری نمود و باکتریهای انتروباکتر ائروژنز و استافیلوکوکوس اورئوس به ترتیب مقاومترین و حساسترین باکتریها در برابر عصاره متانولی ترشک بودند. بنابراین، عصاره متانولی ترشک میتواند بعنوان ترکیبی مؤثر در کنترل عفونتهای باکتریایی و اکسایش ترکیبات لیپیدی معرفی گردد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی مواد غذایی دریافت: 1400/2/14 | پذیرش: 1400/4/6 | انتشار: 1400/8/10