دوره 18، شماره 117 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 117 صفحات 12-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseini S A, banakar A, Minaei S, Abdanan Mehdizadeh S. Investigation of domestic hen Egg quality in terms of Fertilization during storage using Near Infrared Spectroscopy. FSCT 2021; 18 (117) :1-12
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-42022-fa.html
حسینی سیده عارفه، بناکار احمد، مینائی سعید، آبدانان مهدی زاده سامان. بررسی کیفیت تخم مرغ محلی از نظر نطفه داری در دوره انبار مانی به کمک طیف سنجی مرئی-فروسرخ نزدیک. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (117) :1-12

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-42022-fa.html


1- دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه تربیت مدرس.
2- دانشیار، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه تربیت مدرس. ، ah_banakar@modares.ac.ir
3- استاد، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه تربیت مدرس.
4- استادیار، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان.
چکیده:   (2119 مشاهده)

تعیین وضعیت نطفه‌داری تخم مرغ سهم عمده‌ای در تعیین کیفیت تخم مرغ و محصولات آن دارد، در همین راستا به منظور دستیابی به بهره‌وری و تولید بیشتر ارزیابی تخم مرغ از لحاظ نطفه‌دار بودن ضروری و مهم تلقی می‌گردد. در این راستا، طیف‌گیری در محدوده‌ی طیفی nm1100-190 از 130 نمونه تخم مرغ محلی در راستای قطر اصلی به مدت 3 روز در دوره انبار‌مانی انجام پذیرفت. داده‌های طیفی حاصل از اسپکترومتر، افزون بر اطلاعات نمونه، شامل اطلاعات ناخواسته و نویز هستند. به همین دلیل، برای دستیابی به مدل‌های طبقه‌بندی دقیق، نیاز به پیش‌پردازش داده‌های طیفی پیش از تدوین مدل مناسب است. در این راستا، طبقه‌بند هوشمند شبکه عصبی بر پایه‌ی اندازه‌گیری‌های مرجع و اطلاعات طیف‌های پیش‌پردازش شده با ترکیب روش‌های مختلف هموارسازی، نرمالسازی و افزایش قدرت تفکیک طیفی برای تعیین وجود نطفه‌ در تخم مرغ تدوین شدند. نتایج طبقه‌بندی در روز صفرم، اول، دوم، انبارمانی با دقت 3/72%،1/73%، 5/75%، و تشخیص به ترتیب ، 31/86، 1/87%، 76 % و حساسیت به ترتیب: 83/61%، 63/79% و 3/73 % بدست آمد.

متن کامل [PDF 809 kb]   (882 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1399/1/24 | پذیرش: 1399/11/25 | انتشار: 1400/8/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.