Nasiri Shahri M, Mohamadi Sani A, Hakimzadeh V, Shahidi Noghabi M. Investigation of physicochemical, mechanical and antimicrobial properties of nanocomposite from bean inner pod gum containing nanoparticles of titanium dioxide and oregano essential oil. FSCT 2021; 18 (117) :353-364
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-47768-fa.html
نصیری شهری مژگان، محمدی ثانی علی، حکیم زاده وحید، شهیدی نوقابی مصطفی. بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی، مکانیکی و ضد میکروبی نانوکامپوزیت حاصل از صمغ غلاف داخلی باقلا حاوی نانو ذره دی اکسید تیتانیوم و اسانس پونه کوهی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (117) :353-364
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-47768-fa.html
1- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران
2- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران. ، mohamadisani@yahoo.com
3- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران.
4- گروه علوم وصنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران.
چکیده: (1983 مشاهده)
فیلمهای خوراکی که علاوه بر ایجاد اثرات سودمند از طریق حمل ترکیبات ضدمیکروبی، آنتیاکسیدانی و غیره، دارای خصوصیات زیست تخریبپذیر هستند، مورد توجه بسیاری از محققین قرار گرفته است. در این تحقیق از صمغ حاصل از غلاف درونی باقلا به همراه دو غلظت از گلیسرول (40 و 60 %) و سه غلظت 1، 2 و 3 درصد از اسانس پونه کوهی برای تولید فیلمها استفاده شد. پس از بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و مکانیکی فیلمها، بهترین تیمار با نانوذره اکسیدتیتانیوم در دو غلظت 1 و 2 درصد تهیه و خصوصیات ضدمیکروبی آن نیز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این تحقیق نشان داد که با افزایش اسانس بر ضخامت فیلم افزوده شد در حالیکه غلظتهای بالای اسانس سبب کاهش رطوبت فیلمها گردید. افزودن اسانس به نمونه سبب کاهش حلالیت آن نسبت به نمونه شاهد شد و نمونههای با مقادیر بیشتر اسانس نیز حلالیت کمتری را نشان دادند. افزایش غلظت اسانس سبب افزایش کدورت و درصد مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH گردید. غلظت های بالای اسانس فاکتور روشنایی فیلمها را کم کرد اما فاکتور زردی و قرمزی را نسبت به نمونه کنترل افزایش داد. به دلیل برهمکنش روغن موجود در اسانس با صمغ، پیوستگی شبکه پلیمر کاهش یافت و در نتیجه مقاومت کششی و نیز فاکتور افزایش طول در نقطه پارگی کاهش پیدا کرد. اثر ضدمیکروبی فیلمهای با 3 درصد اسانس و حاوی 2 درصد اکسید تیتانیوم به طور معنیداری (p<0.05) با سایر نمونهها بیشترین ناحیه بازدارندگی را در آزمون انتشار دیسک بر میکروارگانیسمهای استاف آرئوس، ایشرشیاکلی، سالمونلا تیفوئید، باسیلوس سرئوس و سودموناس آئروژنزا ایجاد کرد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
ترکیبات زیست فعال دریافت: 1399/8/29 | پذیرش: 1399/11/25 | انتشار: 1400/8/10