Journal archive for Google Scholar Robot!

Journal of food science and technology ( Iran)

مجله علوم و صنایع غذایی ایران



Volume 21, Number 154 (2024-12)


Investigating the inhibition of the growth of spoilage fungi causing apple’s rot and mold using Elettaria cardamomum essential oil
بررسی مهار رشد قارچ‌های عامل فساد و کپک زدگی پس از برداشت میوه سیب با استفاده از اسانس هل سبز
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Isolation and identification of Limosilactobacillus fermentum ARD2 strain from local yogurt and evaluation of its probiotic, antimicrobial and safety properties
جداسازی و شناسایی سویه Limosilactobacillus fermentum ARD2 از ماست محلی و ارزیابی ویژگی‌های پروبیوتیکی، ضدمیکروبی و ایمنی آن
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of antimicrobial activity of Urtica dioica leaf aqueous extract against a number of Gram-positive and Gram-negative bacteria “in vitro”
ارزیابی فعالیت ضد‌میکروبی عصاره آبی گیاه گزنه (Urtica dioica) بر تعدادی از باکتری‌های گرم مثبت و گرم منفی در شرایط آزمایشگاهی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Assessment of the Antioxidant Effects of Urtica dioica Aqueous Extract on Free Radical Scavenging, Determination of Total Phenol and Flavonoid Content, and the Bioactive Compound Groups
ارزیابی اثرات آنتی‌اکسیدانی عصاره آبی گیاه گزنه (Urtica dioica) بر مهار رادیکال‌های آزاد، سنجش محتوای فنول و فلاونوئید کل و تعیین گروه‌های عاملی زیست فعال
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of the chemical characteristics and control of the growth of spoilage fungi causing rot in grape fruit using ginger essential oil (Zingiber officinale)
ارزیابی ویژگی‌های شیمیایی و کنترل رشد قارچ‌های عامل پوسیدگی پس از برداشت میوه انگور با استفاده از اسانس زنجبیل (Zingiber officinale)
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of antioxidant activity, total phenol and flavonoid and antibacterial activity of German chamomile
ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی، فنول و فلاونوئید کل و فعالیت ضدباکتریایی بابونه آلمانی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of the prevalence of Vibrio cholerae isolated from water and vegetables and the presence of virulence genes and antibiotic resistance pattern in Qom province
ارزیابی فراوانی باکتری های ویبریو کلرا جدا شده از آب و سبزیجات و حضور ژن های حدّت و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی در استان قم
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Drying apples using a solar dryer with a desiccant cycle in two modes: direct radiation-convection and indirect radiation-convection
خشک‌کردن سیب با استفاده از خشک‌کن خورشیدی با چرخه جاذب در دو حالت تابش مستقیم –همرفتی و غیرمستقیم-همرفتی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Gluten free sourdough production by using millet, quinoa and amaranth flours and Lactobacillus fermentum and Lactobacillus plantarum starters
تولید خمیرترش بدون گلوتن با استفاده از آرد ارزن، کینوآ و آمارنت و آغازگرهای لاکتوباسیلوس فرمنتوم و لاکتوباسیلوس پلانتاروم
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Nutritional and mineral contents of Inocutis levis and antioxidant activity of its fermented mycelia
محتوای غذایی و معدنی قارچ Inocutis levis و فعالیت آنتی‌اکسیدانی میسلیوم تخمیر‌شده آن
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Microencapsulation of Lactobacillus acidophilus by ammoniacum gum enriched with nanoselenium : investigating the survival rate in simulated gastrointestinal tract and storage period
ریز پوشانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس توسط صمغ آمونیاکوم غنی شده با نانوسلنیوم: بررسی میزان زنده مانی در شرایط شبیه سازی شده دستگاه گوارش و دوره نگهداری
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigating the effect of nanoliposomes containing ascorbyl palmitate on the oxidative stability of soybean oil
بررسی تاثیر نانولیپوزوم‌های حاوی آسکوربیل پالمیتات بر پایداری اکسایشی روغن سویا
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigation the antioxidant activity and total phenol and flavonoid contents of wild grapevines (Vitis vinifera subsp. Sylvestris) fruit and leaf extracts
بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی و محتوای فنولی و فلاونوئیدی کل عصاره‌های برگ و میوه انگور وحشی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Study of the biodegradable film of polylactic acid containing silver nanoparticles synthesized from Rishnigari savory extract on the physicochemical and microbial properties of chicken fillet at refrigerated temperature.
مطالعه فیلم زیست تخریب پذیر پلی لاکتیک اسید حاوی نانو ذرات نقره سنتز شده از عصاره مرزه ریشنگری بر خواص فیزیکوشیمیایی و میکروبی فیله مرغ در دمای یخچالی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Optimization of producing baguette bread containing acorn flour and evaluating its characteristics
بهینه سازی تولید نان باگت حاوی آرد بلوط و ارزیابی ویژگی های بافتی و حسی آن
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles