yousefi S, Kashani Nejad M, Darvishi H, Ziaiifar A M, nourbakhsh H. Drying apples using a solar dryer with a desiccant cycle in two modes: direct radiation-convection and indirect radiation-convection. FSCT 2024; 21 (154) :107-127
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-74347-fa.html
یوسفی شادی، کاشانی نژاد مهدی، درویشی حسین، ضیایی فر امان محمد، نوربخش هیمن. خشککردن سیب با استفاده از خشککن خورشیدی با چرخه جاذب در دو حالت تابش مستقیم –همرفتی و غیرمستقیم-همرفتی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (154) :107-127
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-74347-fa.html
1- دانشجو کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2- استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ، kashani@gau.ac.ir
3- دانشیار گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان
4- استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
5- استادیار گروه علوم صنایع غذایی، دانشگاه کردستان
چکیده: (412 مشاهده)
دف: هدف از پژوهش حاضر خشککردن سیب با استفاده از خشککن خورشیدی با چرخه جاذب در دو حالت تابش مستقیم –همرفتی و غیرمستقیم-همرفتی میباشد. از دو نوع روش خشک کردن مستقیم و غیرمستقیم با جاذب و بدون جاذب رطوبت و خشک کردن در هوای آزاد استفاده شد. ورقه¬های سیب آمادهشده از قبل (طعم دار شده با دارچین) روی یک قطعه توری با ابعاد مشخص قرار گرفت، وزن اولیه نمونه ها اندازه گیری و در داخل خشککن خورشیدی با چرخه جاذب در دو حالت تابش مستقیم –همرفتی و غیرمستقیم-همرفتی، گذاشته شد؛ و طی فرایند خشک شدن سرعت تبخیر، بافت، چروکیدگی، میزان بازجذب آب، میزان حفظ ویتامین C (آسکوربیک اسید) و تغییر رنگ و خصوصیات حسی در سطوح مختلف تیمار (30 درصد ساکارز و بدون ساکارز و صفر، 5/0، 1 و 2 درصد دارچین) بررسی و همچنین چند نمونه بهعنوان شاهد بدون طعم¬دار کردن با دارچین بهتنهایی توسط خشککن خورشیدی خشک شد. تجزیه و تحلیل دادهها با روش آماری طرح فاکتوریل کاملاً تصادفی و استفاده از نرمافزار آماری SPSS نسخه 26 صورت گرفت.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
مهندسی صنایع غذایی دریافت: 1402/12/27 | پذیرش: 1403/2/19 | انتشار: 1403/10/1