دوره 21، شماره 154 - ( 1403 )                   جلد 21 شماره 154 صفحات 211-202 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahmati -Joneidabad M, Zare-Bavani M R, Borna F. Investigating the inhibition of the growth of spoilage fungi causing apple’s rot and mold using Elettaria cardamomum essential oil. FSCT 2024; 21 (154) :202-211
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-75268-fa.html
رحمتی جنیدآباد مصطفی، زارع بوانی محمدرضا، برنا فاطمه. بررسی مهار رشد قارچ‌های عامل فساد و کپک زدگی پس از برداشت میوه سیب با استفاده از اسانس هل سبز. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (154) :202-211

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-75268-fa.html


1- 1- استادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران. ، rahmati@asnrukh.ac.ir
2- 2- دانشیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
3- 1- استادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
چکیده:   (392 مشاهده)
با توجه به حساسیت میوه سیب به بسیاری از آفت­ها و بیماری­ها و حساسیت مصرف‌کنندگان به آفت‌کش‌های سنتزی، استفاده از اسانس­های گیاهی جهت افزایش طول عمر محصولات مختلف باغبانی از جمله سیب افزایش یافته است. در این پژوهش میزان فنول کل، فلاونوئید کل و خاصیت آنتی اکسیدانی اسانس هل سبز مورد بررسی قرار گرفت. علاوه بر این، خاصیت ضد میکروبی این اسانس بر تعدادی از قارچ­های عامل فساد و کپک زدگی پس از برداشت میوه سیب از جمله Penicillium expansum، Botrytis cinerea و Alternaria alternata مورد ارزیابی قرار گرفت. میزان فنول و فلاونوئید کل اسانس هل سبز به ترتیب برابر با 60/69 میلی­گرم گالیک اسید در گرم اسانس و 40/27 میلی­گرم کوئرستین در گرم اسانس بود. میزان خاصیت آنتی اکسیدانی اسانس هل سبز در روش مهار رادیکال آزاد DPPH و ABTS به ترتیب 30/57 و 60/63 درصد به دست آمد. در بررسی خاصیت ضد قارچی بیشترین قطر هاله عدم رشد در روش دیسک دیفیوژن و چاهک آگار در P. expansum مشاهده شد و حداقل غلظت مهارکنندگی برای قارچی­های P. expansum و B. cinerea برابر با 8 میلی­گرم در میلی­لیتر و حداقل غلظت کشندگی در این قارچ­ها برابر با 64 میلی­گرم در میلی­لیتر بود. با توجه به خواص آنتی اکسیدانی و ضد قارچی بالای اسانس هل سبز، می­توان از آن به عنوان جایگزین مناسبی برای قارچ­کش­های سنتزی استفاده کرد.
 
متن کامل [PDF 531 kb]   (181 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: اسانس ها و عصاره ها
دریافت: 1403/3/3 | پذیرش: 1403/4/6 | انتشار: 1403/10/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.