Mohadjerani M, Hosseinzadeh R, Moghimi R, Esmaeili B. Investigation the antioxidant activity and total phenol and flavonoid contents of wild grapevines (Vitis vinifera subsp. Sylvestris) fruit and leaf extracts. FSCT 2024; 21 (154) :37-48
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-71020-fa.html
مهاجرانی مریم، حسین زاده رحمان، مقیمی رویا، اسماعیلی بنفشه. بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی و محتوای فنولی و فلاونوئیدی کل عصارههای برگ و میوه انگور وحشی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (154) :37-48
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-71020-fa.html
1- دانشگاه مازندران ، m.mohajerani@umz.ac.ir
2- دانشگاه مازندران
چکیده: (414 مشاهده)
زیر گونه انگور وحشی (Vitis vinifera subsp. Sylvestris) متعلق به جنس Vitis و از گیاهان بومی ایران، از منطقه میانکاله جمعآوری شد. در این پژوهش،عصارههای متانولی،آبی،کلروفرمی و اتیل استاتی به روش خیساندن از میوه و برگ گیاه انگور وحشی تهیه شد. پس از آن بازده عصاره گیری تعیین گردید. همچنین محتوای فنولی کل و فلاونوئیدی کل میوه و برگ مورد ارزیابی قرار گرفت و به منظور تعیین فعالیت آنتیاکسیدانی عصارهها از دو روش) 2و2-دی فنیل-1-پیکریلی هیدرازیل) DPPH و روش (قدرت احیا آهن) FRAP استفاده گردید. بررسیها نشان داد که بیشترین بازده عصارهگیری مربوط به عصاره آبی با مقادیر%35/14برای برگ و %71/12 برای میوه گیاه بوده است. از نظر محتوای فنولی، میوه گیاه دارای محتوای بالاتری نسبت به برگ است. همچنین میتوان گفت که عصاره متانولی دارای بالاترین مقادیر محتوای فنولی در برگ (mg/g 25/0 ± 9/2) و میوه گیاه (mg/g 1/0 ± 3/12) است. در مورد محتوای فلاونوئویدی بیشترین میزان مربوط به عصاره متانولی میوه (mg/g 03/0± 7/9) بوده است. بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی به روشهای DPPH نشان داد که عصاره آبی برگ با50IC برابر با mg/ml 12/0 ± 74/26 دارای بهترین نتیجه در مقایسه استاندارد میباشد. عصاره متانولی برگ نیز دارای بیشترین قدرت احیای آهن در روش سنجش فعالیت آنتیاکسیدانی به روش FRAP بود. به طور کلی ارزیابی فیتوشیمیایی برگ و میوه گیاه انگور وحشی نشان داد که عصاره متانولی بهترین عملکرد را در بین چهار عصاره مورد بررسی داشته است.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
شیمی مواد غذایی دریافت: 1402/5/21 | پذیرش: 1403/2/19 | انتشار: 1403/10/1