دوره 21، شماره 154 - ( 1403 )                   جلد 21 شماره 154 صفحات 172-163 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghasemi P, Alizadeh behbahani B, Noshad M. Assessment of the Antioxidant Effects of Urtica dioica Aqueous Extract on Free Radical Scavenging, Determination of Total Phenol and Flavonoid Content, and the Bioactive Compound Groups. FSCT 2024; 21 (154) :163-172
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-74644-fa.html
قاسمی پریسا، علیزاده بهبهانی بهروز، نوشاد محمد. ارزیابی اثرات آنتی‌اکسیدانی عصاره آبی گیاه گزنه (Urtica dioica) بر مهار رادیکال‌های آزاد، سنجش محتوای فنول و فلاونوئید کل و تعیین گروه‌های عاملی زیست فعال. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (154) :163-172

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-74644-fa.html


1- 1. دانشجوی دکتری، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
2- 2. دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران ، behrooz66behbahani@gmail.com
چکیده:   (388 مشاهده)
گیاه گزنه با نام علمیUrtica dioica L. ، گیاهی علفی و چند ساله است که در سرتاسر جهان گسترش یافته است. این گیاه سرشار از ترکیبات آنتی­اکسیدانی و دارای خاصیت ضدالتهاب، ضد سرطان و ضدحساسیت است. از این­رو، هدف از این مطالعه، تعیین گروه­های عاملی زیست فعال، محتوای فنول کل، فلاونوئید کل فعالیت آنتی­اکسیدان عصاره آبی برگ گیاه گزنه بود. جهت شناسایی گروه­های عاملی زیست فعال از روش طیف­سنجی تبدیل فوریه فروسرخ استفاده شد. همچنین برای اندازه­گیری محتوای فنولی کل از روش فولین-سیوکالتو، محتوای فلاونوئید کل از روش رنگ سنجی آلومنیوم کلراید، فعالیت آنتی­اکسیدانی به روش مهار رادیکال­های 2و2-دی فنیل 1- پیکریل هیدرازیل (DPPH)  و 2،2- آزینو بیس-3- اتیل بنزو تیازولین 6- سولفونیک اسید (ABTS) استفاده گردید. نتایج نشان داد که عصاره آبی برگ گزنه دارای mg GAE/g 83/59 فنول کل، mgQE/g 44/29 کل بود و فعالیت آنتی­اکسیدانی آن بر اساس مهار رادیکال آزاد DPPH و ABTS به ترتیب 47/66 و 32/81 درصد بدست آمد. این مطالعه نشان می‌دهد که عصاره آبی برگ گزنه منبع مهمی از آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی است و می‌تواند جایگزین مناسبی برای آنتی‌اکسیدان‌های مصنوعی در نظر گرفته شود.
 
متن کامل [PDF 502 kb]   (216 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: اسانس ها و عصاره ها
دریافت: 1403/1/23 | پذیرش: 1403/2/26 | انتشار: 1403/10/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.