Ghasemi P, Alizadeh behbahani B, Noshad M. Assessment of the Antioxidant Effects of Urtica dioica Aqueous Extract on Free Radical Scavenging, Determination of Total Phenol and Flavonoid Content, and the Bioactive Compound Groups. FSCT 2024; 21 (154) :163-172
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-74644-fa.html
قاسمی پریسا، علیزاده بهبهانی بهروز، نوشاد محمد. ارزیابی اثرات آنتیاکسیدانی عصاره آبی گیاه گزنه (Urtica dioica) بر مهار رادیکالهای آزاد، سنجش محتوای فنول و فلاونوئید کل و تعیین گروههای عاملی زیست فعال. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (154) :163-172
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-74644-fa.html
1- 1. دانشجوی دکتری، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
2- 2. دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران ، behrooz66behbahani@gmail.com
چکیده: (388 مشاهده)
گیاه گزنه با نام علمیUrtica dioica L. ، گیاهی علفی و چند ساله است که در سرتاسر جهان گسترش یافته است. این گیاه سرشار از ترکیبات آنتیاکسیدانی و دارای خاصیت ضدالتهاب، ضد سرطان و ضدحساسیت است. از اینرو، هدف از این مطالعه، تعیین گروههای عاملی زیست فعال، محتوای فنول کل، فلاونوئید کل فعالیت آنتیاکسیدان عصاره آبی برگ گیاه گزنه بود. جهت شناسایی گروههای عاملی زیست فعال از روش طیفسنجی تبدیل فوریه فروسرخ استفاده شد. همچنین برای اندازهگیری محتوای فنولی کل از روش فولین-سیوکالتو، محتوای فلاونوئید کل از روش رنگ سنجی آلومنیوم کلراید، فعالیت آنتیاکسیدانی به روش مهار رادیکالهای 2و2-دی فنیل 1- پیکریل هیدرازیل (DPPH) و 2،2- آزینو بیس-3- اتیل بنزو تیازولین – 6- سولفونیک اسید (ABTS) استفاده گردید. نتایج نشان داد که عصاره آبی برگ گزنه دارای mg GAE/g 83/59 فنول کل، mgQE/g 44/29 کل بود و فعالیت آنتیاکسیدانی آن بر اساس مهار رادیکال آزاد DPPH و ABTS به ترتیب 47/66 و 32/81 درصد بدست آمد. این مطالعه نشان میدهد که عصاره آبی برگ گزنه منبع مهمی از آنتیاکسیدانهای طبیعی است و میتواند جایگزین مناسبی برای آنتیاکسیدانهای مصنوعی در نظر گرفته شود.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
اسانس ها و عصاره ها دریافت: 1403/1/23 | پذیرش: 1403/2/26 | انتشار: 1403/10/1