دوره 21، شماره 154 - ( 1403 )                   جلد 21 شماره 154 صفحات 150-139 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Noshad M, Alizadeh behbahani B, Mehrnia M A. Evaluation of antioxidant activity, total phenol and flavonoid and antibacterial activity of German chamomile. FSCT 2024; 21 (154) :139-150
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-74625-fa.html
نوشاد محمد، علیزاده بهبهانی بهروز، مهرنیا محمدامین. ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی، فنول و فلاونوئید کل و فعالیت ضدباکتریایی بابونه آلمانی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (154) :139-150

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-74625-fa.html


1- 1. دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران. ، mo.noshad@gmail.com
2- 1. دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
چکیده:   (394 مشاهده)
بابونه آلمانی (Matricaria chamomilla L.) یک گیاه دارویی شناخته شده است که در سراسر جهان توزیع می‌شود و در طب سنتی برای درمان انواع بیماری‌ها کاربرد فراوانی دارد. در این پژوهش، اسانس بابونه آلمانی توسط روش تقطیر با آب استخراج گردید و محتوای فنول کل، فلاونوئید کل، فعالیت آنتی‌اکسیدانی و اثر ضدمیکروبی آن بررسی شد. میزان فنول کل اسانس برابر با mg GAE/g 70/39 و فلاونوئید کل آن برابر با mg QE/g 80/18 بود. فعالیت آنتی‏اکسیدانی اسانس بر پایه دو روش مهار رادیکال‌های آزاد DPPH و ABTS مورد ارزیابی قرار گرفت؛ اسانس قادر به مهار رادیکال‌های آزاد DPPH (60/58 درصد) و ABTS (60/61 درصد) بود. اثر ضد میکروبی اسانس بر علیه باسیلوس سرئوس، استرپتوکوکوس پیوژنز، استافیلوکوکوس اورئوس، شیگلا دیسانتری، انتروباکتر ائروژنز و سالمونلا تیفی­موریوم توسط دیسک دیفیوژن آگار، چاهک آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌های فعالیت ضد میکروبی اسانس به روش دیسک دیفیوژن آگار و چاهک آگار نشان داد که استرپتوکوکوس پیوژنز و انتروباکتر ائروژنز به ترتیب حساس‌ترین و مقاوم‌ترین سویه‌های میکروبی نسبت به اسانس بابونه آلمانی بودند. نتایج این پژوهش نشان داد که اسانس بابونه آلمانی فعالیت آنتی‌اکسیدانی و ضد میکروبی قوی نشان داده است که می‌تواند کاندیدای بالقوه برای تهیه داروهای آنتی‌اکسیدان و ضد میکروب باشد.
 
متن کامل [PDF 514 kb]   (304 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: اسانس ها و عصاره ها
دریافت: 1403/1/21 | پذیرش: 1403/3/1 | انتشار: 1403/10/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.