Rahmati-Joneidabad M, Zare-Bavani M R, Borna F. Evaluation of the chemical characteristics and control of the growth of spoilage fungi causing rot in grape fruit using ginger essential oil (Zingiber officinale). FSCT 2024; 21 (154) :151-162
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-74630-fa.html
رحمتی جنیدآباد مصطفی، زارع بوانی محمدرضا، برنا فاطمه. ارزیابی ویژگیهای شیمیایی و کنترل رشد قارچهای عامل پوسیدگی پس از برداشت میوه انگور با استفاده از اسانس زنجبیل (Zingiber officinale). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (154) :151-162
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-74630-fa.html
1- 1- استادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران. ، rahmati@asnrukh.ac.ir
2- 1- استادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
3- استادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
چکیده: (412 مشاهده)
رشد پاتوژن های قارچی روی میوه انگور سبب افت کیفیت و کاهش ماندگاری آن میگردد. در این مطالعه، فعالیت ضد قارچی اسانس زنجبیل در برابر پاتوژنهای قارچی عامل فساد پس از برداشت میوه انگور مورد بررسی قرار گرفت. اسانس زنجبیل با استفاده از روش تقطیر با آب استخراج گردید و محتوای فنول کل، فلاونوئید کل، فعالیت آنتیاکسیدانی بر پایه مهار رادیکالهای آزاد DPPH و ABTS و فعالیت ضد قارچی آن در برابر سویههای آسپرژیلوس نایجر، ریزوپوس استولونیفر و بوتریتیس سینهرا بر اساس روشهای انتشار در دیسک، انتشار در چاهک، حداقل غلظت مهارکنندگی رشد و حداقل غلظت کشندگی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که اسانس زنجبیل دارای mg GA/g 80/89 فنول کل و mg QE/g 60/38 فلاونوئید کل میباشد. فعالیت آنتیاکسیدانی آن در برابر رادیکالهای آزاد DPPH و ABTS به ترتیب برابر با 45/73 و 53/66 میکروگرم در میلیلیتر بود. نتایج فعالیت ضد قارچی نشان داد که آسپرژیلوس نایجر و بوتریتیس سینهرا به ترتیب حساسترین و مقاومترین سویههای قارچی نسبت به اسانس بودند و قطر هاله عدم رشد در روش انتشار در دیسک و انتشار در چاهک، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی برای سویه آسپرژیلوس نایجر به ترتیب برابر با 90/13 میلیمتر، 50/14 میلیمتر، 8 میلیگرم در میلیلیتر و 64 میلیگرم در میلیلیتر بود. بطور کلی، اسانس زنجبیل قابلیت استفاده بعنوان عامل آنتیاکسیدان و ضد میکروب جهت افزایش عمر نگهداری محصولات کشاورزی را دارا میباشد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
اسانس ها و عصاره ها دریافت: 1403/1/22 | پذیرش: 1403/2/29 | انتشار: 1403/10/1