دوره 21، شماره 154 - ( 1403 )                   جلد 21 شماره 154 صفحات 89-78 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moghaddam M, Ghobad-Nejhad M, Moridi Farimani M. Nutritional and mineral contents of Inocutis levis and antioxidant activity of its fermented mycelia. FSCT 2024; 21 (154) :78-89
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-73036-fa.html
مقدم محدثه، قبادنژاد معصومه، مریدی فریمانی مهدی. محتوای غذایی و معدنی قارچ Inocutis levis و فعالیت آنتی‌اکسیدانی میسلیوم تخمیر‌شده آن. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (154) :78-89

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-73036-fa.html


1- سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران
2- سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران ، ghobadnejhad@gmail.com
3- پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی، دانشگاه شهید بهشتی
چکیده:   (402 مشاهده)
قارچ پلی­پور نارون با نام علمی Inocutis levis یک بازیدیومیست ماکروسکوپی متعلق به خانواده Hymenochaetaceae است. بسیاری از اعضای این خانواده به دلیل خواص دارویی و تغذیه­ای مورد ‌توجه محققان بوده­اند. بررسی­های اخیر، برخی خواص زیست­فعال اندام بارده قارچ I. levis را نشان داده است. این تحقیق، برای اولین بار ویژگی­های تغذیه‌ای و معدنی Inocutis levis و خاصیت آنتی‌اکسیدانی عصاره میسلیومی این قارچ را بررسی می­کند. ترکیبات غذایی طبق روش AOAC و محتوای معدنی با استفاده از ICP-MS تعیین شد. کشت میسلیومی ابتدا در محیط کشت PDA و سپس در PDB صورت گرفت. مقایسه خاصیت آنتی­اکسیدانی عصاره­های اندام بارده و میسلیوم I. levis با سنجش­های ABTS و DPPH انجام شد. بر اساس نتایج، این قارچ دارای 14.2 درصد پروتئین، 73.7 درصد کربوهیدرات (شامل 59.7 درصد فیبر) و همچنین مقادیر قابل‌توجهی از عناصر معدنی (11.6 درصد) مانند پتاسیم، فسفر، منیزیم و آهن است. غلظت سرب و کادمیوم در I. levis در سطح ایمن است، اما مقادیر جیوه و آرسنیک بر اساس شاخص خطر سلامت (HRI) از سطح ایمن فراتر می‌رود. نتایج نشان میدهد اگرچه عصاره­های اندام باردهI. levis  قدرت بالاتری در مهار رادیکال­های آزاد دارد، اما به دلیل بازده قابل‌توجه عصاره میسلیومی و همچنین سهولت کشت، می‌توان میسلیوم کشت‌شده این قارچ­ را به‌عنوان منبعی بالقوه از ترکیبات فعال زیستی در نظر گرفت. برای استفاده از این گونه قارچی در صنایع غذایی و دارویی بررسی دقیق­تر ترکیبات این قارچ پیشنهاد می­گردد.
متن کامل [PDF 493 kb]   (186 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی کوتاه | موضوع مقاله: استخراج ترکیبات موثره
دریافت: 1402/9/29 | پذیرش: 1403/3/12 | انتشار: 1403/10/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.