دوره 21، شماره 154 - ( 1403 )                   جلد 21 شماره 154 صفحات 78-66 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Homayouni Rad A, Ebrahimi B. Microencapsulation of Lactobacillus acidophilus by ammoniacum gum enriched with nanoselenium : investigating the survival rate in simulated gastrointestinal tract and storage period. FSCT 2024; 21 (154) :66-78
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-70271-fa.html
همایونی راد عزیز، ابراهیمی بهزاد. ریز پوشانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس توسط صمغ آمونیاکوم غنی شده با نانوسلنیوم: بررسی میزان زنده مانی در شرایط شبیه سازی شده دستگاه گوارش و دوره نگهداری. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (154) :66-78

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-70271-fa.html


1- استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
2- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم پزشکی مراغه، مراغه، ایران ، ebrahimib@tbzmed.ac.ir
چکیده:   (388 مشاهده)
افزایش تقاضا برای هیدروکلوئیدهای با کارآیی ویژه، محققان را برای معرفی منابع جدید هیدروکلوئیدی علاقه مند کرده است. یکی از روش­های افزایش زنده­مانی پروبیوتیک­ها در شرایط استرس­زا ریز پوشانی می باشد، تا بتوان این باکتری­ها را به تعداد کافی به بدن رساند و از اثرات سلامت بخش آنها استفاده کرد. هدف از این مطالعه بررسی امکان سنجی ریزپوشانی پروبیوتیک ل. اسیدوفیلوس توسط صمغ آمونیاکوم و غنی کردن آن با استفاده از نانوسلنیوم و تعیین میزان زنده مانی آن در شرایط استرس زا می باشد. صمغ آمونیاکوم با استفاده از حلال و سپس ترسیب توسط الکل از موسیلاژ حاصل از گیاه ­Dorema Ammonacum استخراج شد. محلول­های 1، 5 و 10­% وزنی- حجمی از صمغ آمونیاکوم تهیه شد و سپس نانو ذرات سلنیوم سنتز شده در غلظت 5/1 درصد و سلول باکتری با میانگین تعداد log cfu 1011 × 85/6، به سوسپانسیون اضافه شدند. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت صمغ بازده انکپسولاسیون به صورت معنی­داری از 66% به 81% افزایش پیدا کرد. نرخ زنده­مانی برای غلظت­های 1­%، 5­% و 10­% صمغ آمونیاکوم در شرایط یخچالی به ترتیب 43/62%، 37/72­% و 83/81­% بود. در شرایط شبیه سازی شده معده در سطوح pH مورد استفاده در این مطالعه در غلظت­های 5­% و 10­% از صمغ آمونیاکوم شمارش سلول­های زنده پس از 3 ساعت انکوباسیون بالاتر از log cfu g-1 7 باقی ماند. پس از 6 ساعت انکوباسیون در g L-1 10 محلول صفرایی سلول های آزاد افت log cfu g-1 93/5 را نشان دادند، در حالی که برای سلول­های ریزپوشانی شده در غلظت­های 1 %، 5 % و10 % به ترتیب تنها log cfu g-1 93/3، log cfu g-1 15/3 و log cfu g-1 9/1بود. نتایج نشان داد صمغ آمونیاکوم خواص انکپسوله کنندگی بسیار خوبی دارد که می­توان از آن در بسیاری از فرمولاسیون­های غذایی با این اهداف مورد استفاده قرار داد.
 
متن کامل [PDF 849 kb]   (195 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: ترکیبات زیست فعال
دریافت: 1402/4/13 | پذیرش: 1403/3/12 | انتشار: 1403/10/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.