Homayouni Rad A, Ebrahimi B. Microencapsulation of Lactobacillus acidophilus by ammoniacum gum enriched with nanoselenium : investigating the survival rate in simulated gastrointestinal tract and storage period. FSCT 2024; 21 (154) :66-78
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-70271-fa.html
همایونی راد عزیز، ابراهیمی بهزاد. ریز پوشانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس توسط صمغ آمونیاکوم غنی شده با نانوسلنیوم: بررسی میزان زنده مانی در شرایط شبیه سازی شده دستگاه گوارش و دوره نگهداری. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (154) :66-78
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-70271-fa.html
1- استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
2- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم پزشکی مراغه، مراغه، ایران ، ebrahimib@tbzmed.ac.ir
چکیده: (388 مشاهده)
افزایش تقاضا برای هیدروکلوئیدهای با کارآیی ویژه، محققان را برای معرفی منابع جدید هیدروکلوئیدی علاقه مند کرده است. یکی از روشهای افزایش زندهمانی پروبیوتیکها در شرایط استرسزا ریز پوشانی می باشد، تا بتوان این باکتریها را به تعداد کافی به بدن رساند و از اثرات سلامت بخش آنها استفاده کرد. هدف از این مطالعه بررسی امکان سنجی ریزپوشانی پروبیوتیک ل. اسیدوفیلوس توسط صمغ آمونیاکوم و غنی کردن آن با استفاده از نانوسلنیوم و تعیین میزان زنده مانی آن در شرایط استرس زا می باشد. صمغ آمونیاکوم با استفاده از حلال و سپس ترسیب توسط الکل از موسیلاژ حاصل از گیاه Dorema Ammonacum استخراج شد. محلولهای 1، 5 و 10% وزنی- حجمی از صمغ آمونیاکوم تهیه شد و سپس نانو ذرات سلنیوم سنتز شده در غلظت 5/1 درصد و سلول باکتری با میانگین تعداد log cfu 1011 × 85/6، به سوسپانسیون اضافه شدند. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت صمغ بازده انکپسولاسیون به صورت معنیداری از 66% به 81% افزایش پیدا کرد. نرخ زندهمانی برای غلظتهای 1%، 5% و 10% صمغ آمونیاکوم در شرایط یخچالی به ترتیب 43/62%، 37/72% و 83/81% بود. در شرایط شبیه سازی شده معده در سطوح pH مورد استفاده در این مطالعه در غلظتهای 5% و 10% از صمغ آمونیاکوم شمارش سلولهای زنده پس از 3 ساعت انکوباسیون بالاتر از log cfu g-1 7 باقی ماند. پس از 6 ساعت انکوباسیون در g L-1 10 محلول صفرایی سلول های آزاد افت log cfu g-1 93/5 را نشان دادند، در حالی که برای سلولهای ریزپوشانی شده در غلظتهای 1 %، 5 % و10 % به ترتیب تنها log cfu g-1 93/3، log cfu g-1 15/3 و log cfu g-1 9/1بود. نتایج نشان داد صمغ آمونیاکوم خواص انکپسوله کنندگی بسیار خوبی دارد که میتوان از آن در بسیاری از فرمولاسیونهای غذایی با این اهداف مورد استفاده قرار داد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
ترکیبات زیست فعال دریافت: 1402/4/13 | پذیرش: 1403/3/12 | انتشار: 1403/10/1