Journal archive for Google Scholar Robot!

Journal of food science and technology ( Iran)

مجله علوم و صنایع غذایی ایران



Volume 18, Number 121 (2022-3)


Fortification of Simit bread with spinach powder: Evaluation of Physico-chemical, textural, and sensorial properties
غنی سازی نان سیمیت با پودر اسفناج: بررسی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی، بافتی و حسی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of Methanolic Extract obtained from Cynodon dactylon (L) Pers. Rhizomes on Oxidative Stability of Soybean Oil under Thermal Conditions
تاثیر عصاره متانولی ساقه زیرزمینی گیاه علف هرز مرغ (Cynodon dactylon (L.) Pers) بر پایداری اکسایشی روغن سویا تحت شرایط حرارتی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Cellulose derivatives as edible film and coating; Characteristics and effect on the quality and shelf life of animal, poultry and aquatic products
مشتقات سلولز به‌عنوان فیلم و پوشش خوراکی؛ ویژگی‌ها و تأثیر بر کیفیت و ماندگاری فرآورده‌های دام، طیور و آبزیان
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Huso huso fillet preservation with coating contained Spirulina algae extract at 4 ±1°C
نگهداری فیله ی فیل ماهی با پوشش حاوی عصاره جلبک Spirulinaدردمای 1±4 درجه ی سانتیگراد
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

A systematic investigation of β-carotene-loaded quince seed mucilage nanoemulsions
بررسی سیستماتیک نانوامولسیون های حاوی β-کاروتن تولید شده با استفاده از موسیلاژ دانه به
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of edible coating of Basil seed mucilage with different levels of black Caraway extract on quality and shelf life of lactic cheese
تاثیر استفاده از پوشش خوراکی موسیلاژ دانه ریحان به همراه سطوح مختلف عصاره زیره سیاه بر خواص کیفی و ماندگاری پنیر لاکتیکی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Study on the effect of tomato seed protein hydrolyzate on the characteristics of susage
بررسی تاثیرافزودن پروتئین هیدرولیز شده دانه گوجه فرنگی برخصوصیات سوسیس تولیدی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Study of physicochemical properties of butter produced by both traditional (fermentation) and industrial methods in different seasons
بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی کره تهیه شده به دو روش سنتی (تخمیری) و صنعتی در فصول مختلف
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Production of functional low-sugar muffin containing maltodextrin and ghavoot
تولید مافین کم ساکارز فراسودمند حاوی مالتودکسترین و قاووت سنتی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigating the Properties of Low-Fat Yogurt Produced by Ginger Extract (Zingiber Officinale)
تأثیر کاربرد عصاره زنجبیل روی خصوصیات آنتی‌اکسیدانی و فیزیکوشیمیایی ماست کم چرب
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of Modified Atmosphere Packaging and Orange and Lemon Essential Oils on Microbial Population and Sensory Properties of Processed Prunes
اثر بسته‌بندی اتمسفر اصلاح شده و اسانس های پرتقال و لیمو بر جمعیت میکروبی و خواص ارگانولپتیکی آلوچه فرآوری شده
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Double layer encapsulation of Lactobacillus acidophilus by Emulsion and spray-drying Techniques: Study of characteristics and survival of microcapsules under simulated gastrointestinal conditions
درون ‌پوشانی دولایه لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس به روش‌ های امولسیون و خشک‌ کردن پاششی: بررسی ویژگی‌ها و زنده‌ مانی ریزپوشینه‌ ها در شرایط شبیه‌ سازی شده معده
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Predictive modeling to determine the shelf life of snacks enriched with dragees containing Spirulina platensis
مدل سازی پیشگویانه برای تعیین مدت ‌زمان ماندگاری اسنک های غنی ‌شده با دراژه حاوی اسپیرولینا پلاتنسیس
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Assessment of Mineral Content and some Biochemical Properties in 8 Local Pomegranate Juice Cultivars
بررسی عناصر معدنی و برخی خصوصیات بیوشیمیایی در آب میوه هشت رقم انار محلی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of quality and chemical spoilage indicators of biological silage produced from chicken waste and its comparison with meat powder, blood powder and kilka fish powder
بررسی شاخص های کیفی و فساد شیمیایی سیلاژ بیولوژیک تولید شده از ضایعات مرغ و مقایسه آن با پودر گوشت، پودر خون و پودر ماهی کیلکا
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Study of survival of probiotic strains of Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium and Streptococcus thermophilus and their effect on sensory properties of probiotic dark chocolate during storage at room temperature and refrigerated for 180 days
بررسی زنده‌مانی سویه‌های پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، بیفیدوباکتریوم و استرپتوکوکوس ترموفیلوس و تاثیر آن‌ها بر خواص حسی شکلات تلخ پروبیوتیک نگهداری در دمای اتاق و یخچال به مدت 180 روز
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Comparison of Physicochemical Properties and Antioxidant Activities of traditional and industrial vinegars
مقایسه ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و ضداکسایشی سرکه‌های سنتی عناب، سیب و انگور با سرکه صنعتی سیب
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of different extraction methods of phytochemical and antioxidant compounds of Moringa oleifera leaf extract
ارزیابی روش های مختلف استخراج ترکیبات فیتوشیمیایی و آنتی اکسیدانی عصاره برگ مورینگا الیفرا
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Broccoli sprout in a type of smoothie as a health-promoting Snacking-drink: Formulation and physicochemical studies
استفاده از جوانه بروکلی در یک نوع اِسموتی به عنوان نوشیدنی – میان وعده سلامتی بخش: فرمولاسیون و بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The effect of high pressure processing (HPP) on milk and milk products
تأثیر فرآیند فشار بالا بر شیر و فرآورده های شیر
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of the effect of boiling and deep frying as cooking method on the amounts of volatile nitrosamines and polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs) of smoked cocktailsof volatile nitrosamines and polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs) of smoked cocktails
بررسی تاثیر جوشاندن و سرخ کردن عمیق به عنوان دو روش پخت و پز بر میزان نیتروزآمین‌های فرار و هیدروکربن‌های آروماتیک چند حلقه‌ای (PAHs) کوکتل دودی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Isolation and identification of mould contaminating UF cheeses in Fasa city
جداسازی و شناسایی کپک‌های آلوده‌کننده پنیرهای فراپالایشی در شهرستان فسا
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Kinetic modeling and optimization of musk willow (Salix aegyptiaca L.) essential oil extraction process of using ultrasound assisted hydrodistillation
مدل‌سازی سینتیکی و بهینه‌سازی فرآیند استخراج اسانس بیدمشک (Salix aegyptiaca L.) با استفاده از تقطیر آبی با کمک فراصوت
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Electrospun zein nanofibers as a nanocarrier of Eucalyptus essential oil: Characterization, and antimicrobial properties
نانوالیاف حاصل از الکتروریسی زئین به عنوان نانوحامل اسانس اکالیپتوس: بررسی ویژگی‫ها و خاصیت ضد میکروبی‬‬‬‬‬
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of the effect of adding α-amylase and ascorbic acid on rheological properties of wheat flour dough
ارزیابی تاثیر افزودن آنزیم آلفا آمیلاز و اسید اسکوربیک بر ویژگی های رئولوژیکی خمیر آرد گندم
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of antioxidant and antibacterial properties of essential oil and black cumin extract extracted by Clevenger and Ultrasound methods
بررسی خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدباکتریایی اسانس و عصاره زیره سیاه استخراجی به روش‌های کلونجر و فراصوت
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Optimization of Ethanol Extraction of Rapeseed (Brasica napus L.) by Response Surface Methodology and Comparison of Antioxidant Effect of Extract on Oxidative Stability of Soybean Oil
بهینه سازی استخراج عصاره اتانولی گیاه کلزا (Brasica napus L.) به روش سطح پاسخ و مقایسه اثر انتیاکسیدانی عصاره بر پایداری اکسایشی روغن سویا
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Design of nanocomposite packaging based on gelatin biopolymer containing titanium dioxide nanoparticles and saffron extract for use in food packaging
طراحی بسته بندی نانوکامپوزیت برپایه بیوپلیمر ژلاتین حاوی نانوذره دی اکسید تیتانیوم و عصاره زعفران به منظور کاربرد در بسته بندی مواد غذایی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of rice bran protein and modified basil seed gum on physicochemical properties and stability of confectionery cream
بررسی اثر پروتئین سبوس برنج و صمغ دانه ریحان اصلاح شده بر ویژگی‌های فیزیکوشیمایی و پایداری خامه قنادی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of Basil Seed Hydrocolloid on Physicochemical and Sensory properties of low-fat Yogurt
تاثیر صمغ دانه ریحان بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی ماست کم چرب
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles