دوره 18، شماره 121 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 121 صفحات 116-107 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jafarpour D, Ataei P. Isolation and identification of mould contaminating UF cheeses in Fasa city. FSCT. 2022; 18 (121) :107-116
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-55199-fa.html
جعفرپور درنوش، عطایی پریسا. جداسازی و شناسایی کپک‌های آلوده‌کننده پنیرهای فراپالایشی در شهرستان فسا. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (121) :116-107

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-55199-fa.html


1- استادیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد فسا، دانشگاه آزاد اسلامی، فسا، ایران ، d.jafarpour84@yahoo.com
2- دانش آموخته کارشناسی گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فسا، فسا، ایران
چکیده:   (125 مشاهده)
پنیر یکی از فرآورده­های شیری با ارزش به شمار می­آید که نقش پررنگی در تغذیه بیشتر افراد جامعه دارد. در خلال فرایند تولید یا پس از آن ممکن است پنیر دچار آلودگی کپکی شود که این رویداد سبب به خطر افتادن سلامتی محصول و کاهش بازارپسندی آن می­شود. پنیر از جمله مواد غذایی است که شرایط مناسب برای رشد قارچ­ها را داراست. هدف از این تحقیق جداسازی و شناسایی کپک­های آلوده کننده پنیرهای فراپالوده عرضه شده در شهرستان فسا بوده است. بدین منظور به طور تصادفی 110 نمونه از قوطی­های پنیر کارخانه­های مختلف از بازار جمع­آوری و به دو صورت در باز و در بسته نگهداری شدند. پس از رشد، شناسایی کپک­ها به دو روش ریخت­شناسی و مولکولی انجام پذیرفت. نتایج نشان دادند که بیشترین میزان آلودگی پنیرهای در باز مربوط به کپک Penicillium بوده و بعد از آن Aspergillus، Paecilomyces و Trichoderma قرار دارند. در پنیرهای در بسته نیز کپک Byssochlamys spectabilis بیشترین آلودگی را به خود اختصاص داد که در طی این تحقیق برای اولین بار در ایران این نوع قارچ جداسازی و شناسایی شد.
متن کامل [PDF 520 kb]   (5 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي اصيل | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی
دریافت: 1400/6/7 | پذیرش: 1400/8/11 | انتشار: 1400/12/16

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.