دوره 18، شماره 121 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 121 صفحات 224-215 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Momeni N, Asadi-Gharneh H A. Assessment of Mineral Content and some Biochemical Properties in 8 Local Pomegranate Juice Cultivars. FSCT 2022; 18 (121) :215-224
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-27207-fa.html
مومنی نفیسه، اسدی قارنه حسینعلی. بررسی عناصر معدنی و برخی خصوصیات بیوشیمیایی در آب میوه هشت رقم انار محلی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (121) :215-224

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-27207-fa.html


1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)
2- گروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان). ، h.asadi@khuisf.ac.ir
چکیده:   (1770 مشاهده)
انار یکی از مهم‌ترین و قدیمی‌ترین میوه‌هایی است که در مناطق وسیعی کشت و کار می‌شود.  در سال‌های اخیر آب انار به‌عنوان یک نوشیدنی مورد استفاده قرار گرفته است. این تحقیق به‌منظور بررسی محتوای عناصر معدنی و برخی خصوصیات بیوشیمیایی آب میوه هشت رقم انار محلی انجام شد. نتایج تحقیق اختلاف معنی‌داری در ارقام مورد مطالعه از لحاظ تمام صفات مورد بررسی نشان داد. نتایج مقایسه میانگین نشان داد پتاسیم در آب انار دارای بالاترین مقدار نسبت به سایر عناصر می‌باشد و پس از آن عناصر کلسیم، سدیم، فسفر، منیزیم، آهن، منگنز، روی و مس قرار گرفتند. بالاترین مقدار عنصر پتاسیم، کلسیم و آهن در رقم گلابی و بالاترین مقدار منیزیم و سدیم در رقم سورهی مشاهده شد. رقم علی‌اکبری دارای بالاترین مقادیر منگنز و روی و رقم لپ‌سرخی و میرزایی به‌ترتیب دارای بالاترین مقادیر فسفر و مس بودند. پایین‌ترین مقدار پتاسیم و آهن به‌ترتیب در ارقام لپ‌سرخی و علی‌اکبری مشاهده شد. برای سایر عناصر رقم گـر دارای پایین‌ترین مقادیر بود. از نظر خصوصیات بیوشیمیایی مانند میزان مواد جامد محلول (TSS)، شاخص رسیدگی (MI) و اسیدیته (pH) آب میوه، ارقام گلابی، لپ‌سرخی و سورهی دارای بالاترین مقدار بودند. ارقام سورهی و علی‌اکبری به دلیل داشتن بالاترین مقادیر بالای اسید قابل تیتراسیون و مزه ترش برای صنایع تبدیلی مناسب به نظر می‌رسند. سایر ارقام نیز به دلیل دارا بودن مقادیر مناسبی از عناصر معدنی و طعم ترش- شیرین (ملس) برای مصارف تازه‌خوری و صنعت تولید آب انار پیشنهاد می‌شوند. همچنین گروه‌بندی ارقام مورد مطالعه بر اساس تجزیه به مؤلفه‌های اصلی نتایج حاصل از گروه بندی ارقام بر اساس مقایسه میانگین را تأیید نمود.
متن کامل [PDF 673 kb]   (839 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: مهندسی شیمی گرایش صنایع غذایی
دریافت: 1397/8/24 | پذیرش: 1400/8/30 | انتشار: 1400/12/16

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.