Azimi-salim S, Azizi Lalabadi M, Tavassoli M, Alizadeh-Sani M. Design of nanocomposite packaging based on gelatin biopolymer containing titanium dioxide nanoparticles and saffron extract for use in food packaging. FSCT 2022; 18 (121) :25-37
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-56296-fa.html
عظیمی سلیم شمیمه، عزیزی لعل آبادی مریم، توسلی میلاد، علیزاده ثانی محمود. طراحی بسته بندی نانوکامپوزیت برپایه بیوپلیمر ژلاتین حاوی نانوذره دی اکسید تیتانیوم و عصاره زعفران به منظور کاربرد در بسته بندی مواد غذایی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (121) :25-37
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-56296-fa.html
1- کمیته تحقیقات دانشجویی ، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ، کرمانشاه ، ایران
2- مرکز تحقیقات عوامل موثر بر محیط زیست در سلامت (RCEDH) ، انستیتو سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ، کرمانشاه ، ایران ، maryamazizi766@gmail.com
3- کمیته تحقیقات دانشجویی ، گروه علوم و صنایع غذایی ، دانشکده تغذیه و علوم غذایی ، دانشگاه علوم پزشکی تبریز ، تبریز ، ایران
4- دانشجوی دکتری تخصصی، رشته بهداشت و ایمنی مواد غذایی، گروه بهداشت و ایمنی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران.
چکیده: (2171 مشاهده)
در این مطالعه بسته بندی زیست تخریب پذیر برپایه بیوپلیمر ژلاتین (در غلظت 3 درصد وزنی-وزنی) حاوی نانو ذره دی اکسید تیتانیوم (در غلظت 1 درصد وزنی-وزنی) و عصاره زعفران (در غلظت 2 درصد حجمی-حجمی) با روش تبخیر-حلال سنتز شد. در این پژوهش خصوصیات فیزیکی (ضخامت، شفافیت، محتواب رطوبتی، میزان حلالیت و نفوذپذیری به بخار آب)، مکانیکی، خصوصیات ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی، خصوصیات ساختاری و ظاهری فیلم ها مورد بررسی قرار گرفت. پس از آنالیز داده ها، نتایج نشان داد که تأثیر عصاره زعفران و نانو ذرات دی اکسید تیتانیوم بر تمام خصوصیات مورد بررسی معنیدار (P<0.05) بود. افزودن نانو ذرات دی اکسید تیتانیوم و عصاره زعفران باعث افزایش ضخامت، و بهبود خصوصیات مکانیکی و کاهش محتوای رطوبتی، نفوذپذیری به بخار، شفافیت، و حلالیت شد. همچنین فیلم های نانوکامپوزیت حاوی نانوذرات دی اکسید تیتانیوم و عصاره زعفران خصوصیات آنتی اکسیدانی (80%~) و اثرات ضد میکروبی قابل قبولی به ویژه بر علیه باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس را نشان دادند. با توجه به نتایج بدست آمده از این مطالعه، این نوع بسته بندی می تواند به عنوان جایگزین مناسب برای بسته بندی های سنتزی پیشنهاد گردد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
اسانس ها و عصاره ها دریافت: 1400/7/20 | پذیرش: 1400/9/21 | انتشار: 1400/12/16