دوره 18، شماره 121 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 121 صفحات 263-249 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zand N, kashani A. Effect of Modified Atmosphere Packaging and Orange and Lemon Essential Oils on Microbial Population and Sensory Properties of Processed Prunes. FSCT 2022; 18 (121) :249-263
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-53377-fa.html
زند نازنین، کاشانی علی. اثر بسته‌بندی اتمسفر اصلاح شده و اسانس های پرتقال و لیمو بر جمعیت میکروبی و خواص ارگانولپتیکی آلوچه فرآوری شده. مجله علوم و صنایع غذایی ایران 1400; 18 (121) :263-249

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-53377-fa.html


1- استادیار، گروه علوم و صنایع غدایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین – پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران ، n_zand2008@yahoo.com
2- دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غدایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین – پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران
چکیده:   (553 مشاهده)
در این مطالعه اثر غلظت‌های سه نوع مخلوط گازی (دی‌اکسیدکربن، نیتروژن) و نیز شرایط تحت خلاء و بسته­بندی بدون تزریق گاز و اسانس های پرتقال و لیمو برای افزایش زمان ماندگاری آلوچه فرآوری شده در شرایط محیط  (0C25) در یک پوشش4 لایه مورد بررسی قرار گرفت. شاهد با 4 نوع بسته‌بندی با اتمسفر اصلاح شده با ترکیب­های گازی که شامل 1) 80 درصد CO2 + 20 درصد N2 ، 2) 20 درصد CO2 + 80 درصد N2 و ، 3) 50 درصد CO2 +50 درصد N2 و 4) تحت خلأ که همراه با تزریق اسانس­های پرتقال و لیمو و بدون اسانس بودند،مقایسه گردید.آزمون‌های شمارش باکتری­­­­های هوازی ، کپک و مخمر ، pH و ارزیابی حسی در دو ماه نگهداری انجام شد.آنالیز نتایج در قالب طرح کاملا تصادفی توسط نرم­افزار آماری SPSS ورژن 22 و با استفاده از آزمون چند دامنهای دانکن (P<0.05) انجام گرفت . مدت ماندگاری آلوچه با اسانس پرتقال تحت خلأ و تحت ترکیبات گازی 80 درصد CO2 ، 50 درصد CO2 ، 20 درصد CO2 و شاهد به ترتیب60 ،60، 40،45 و 30 روز ، با اسانس لیمو تحت خلأ و تحت ترکیب گازی 80 درصد CO2 ، 55  ،55 روز و تحت ترکیبات گازی 50 درصد CO2 ، 20 درصد CO2 و شاهد 40 ، 30، 20 روز. در نمونه بدون تزریق اسانس تحت خلأ و تحت ترکیبات گازی 80 درصد CO2 ، 50 درصد CO2 ، 20 درصد CO2 و شاهد به ترتیب 30،45،45، 25 و15 روزگزارش شد. . بهترین شرایط نگهداری متعلق به نمونه‌های حاوی اسانس پرتقال تحت شرایط خلا و 80 درصد CO2 بود که تا 60 روز عمر ماندگاری آلوچه را افزایش داد و تأثیر مطلوبی نیز بر میزان pH و نیز بر خواص حسی نمونه ها گذاشت که به دلیل خاصیت ضد‌میکروبی بالای این دو فاکتور ارزیابی شد.
متن کامل [PDF 655 kb]   (124 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي اصيل | موضوع مقاله: بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی
دریافت: 1400/3/28 | پذیرش: 1400/8/25 | انتشار: 1400/12/16

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.