khademi shurmasti D. Cellulose derivatives as edible film and coating; Characteristics and effect on the quality and shelf life of animal, poultry and aquatic products. FSCT 2022; 18 (121) :349-364
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-55700-fa.html
گروه کشاورزی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران ، dkhademi@gmail.com
چکیده: (1511 مشاهده)
کاهش مخاطرات زیستمحیطی ناشی از بکارگیری پلیمرهای سنتزی، موجب تنوع و توسعه فنآوریهای نوین جهت بستهبندی محصولات مستعد فساد از جمله فرآوردههای دام، طیور و آبزیان شده است. از پلیمرهای طبیعی بهصورت فیلم یا پوشش خوراکی میتوان جهت تولید بستهبندیهای زیست تخریبپذیر استفاده کرد. مشتقات سلولز شامل متیل سلولز، هیدروکسیپروپیل سلولز، هیدروکسیپروپیلمتیل سلولز و کربوکسیمتیل سلولز، از جمله محبوبترین هیدروکلوئیدهای پلیساکاریدی مورد استفاده در تولید فیلم و پوششهای خوراکی هستند. خواص حسی، تغذیهای و عملکردی فیلم و پوششهای خوراکی را میتوان با مواد و روشهای مختلف اصلاح کرد. همچنین ترکیبات فعال مختلف برای بهبود کیفیت، پایداری و ایمنی غذاهای بستهبندی شده در محلول تشکیل دهنده فیلم و پوشش قرار میگیرند. لذا هنگام استفاده از فیلمها و پوششهای خوراکی، لازم است که هم خواص فیزیکی مواد زیستپلیمر و هم ویژگیهای عملکردی آنها در نظر گرفته شوند. از مشتقات سلولز در بستهبندی فرآوردههای دامی شامل گوشت خام دام، ماکیان و انواع آبزیان، فرآوردههای گوشتی حاصل از آنها و تخممرغ در قالب فیلم و پوششهای خوراکی ساده، مرکب و فعال بهمنظور حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری استفاده شده است. جهت توسعه بکارگیری بستهبندیهای زیستی، باید ملاحظات حقوقی، اقتصادی، فرهنگی و بازاریابی مد نظر قرار گیرد.
نوع مقاله:
مروری سیستماتیک |
موضوع مقاله:
بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی دریافت: 1400/6/26 | پذیرش: 1400/10/13 | انتشار: 1400/12/16