دوره 18، شماره 121 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 121 صفحات 364-349 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

khademi shurmasti D. Cellulose derivatives as edible film and coating; Characteristics and effect on the quality and shelf life of animal, poultry and aquatic products. FSCT. 2022; 18 (121) :349-364
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-55700-fa.html
خادمی شورمستی داریوش. مشتقات سلولز به‌عنوان فیلم و پوشش خوراکی؛ ویژگی‌ها و تأثیر بر کیفیت و ماندگاری فرآورده‌های دام، طیور و آبزیان. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (121) :364-349

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-55700-fa.html


گروه کشاورزی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران ، dkhademi@gmail.com
چکیده:   (299 مشاهده)
کاهش مخاطرات زیست­محیطی ناشی از بکارگیری پلیمرهای سنتزی، موجب تنوع و توسعه فنآوری­های نوین جهت بسته­بندی محصولات مستعد فساد از جمله فرآورده­های دام، طیور و آبزیان شده است. از پلیمرهای طبیعی به­صورت فیلم یا پوشش خوراکی می­توان جهت تولید بسته­بندی­های زیست تخریب­پذیر استفاده کرد. مشتقات سلولز شامل متیل سلولز، هیدروکسی­پروپیل سلولز، هیدروکسی­پروپیل­متیل سلولز و کربوکسی­متیل سلولز، از جمله محبوب­ترین هیدروکلوئیدهای پلی­ساکاریدی مورد استفاده در تولید فیلم­ و پوشش­های خوراکی هستند. خواص حسی، تغذیه­ای و عملکردی فیلم و پوشش­های خوراکی را می­توان با مواد و روش­های مختلف اصلاح کرد. همچنین ترکیبات فعال مختلف برای بهبود کیفیت، پایداری و ایمنی غذاهای بسته­بندی شده در محلول تشکیل دهنده فیلم و پوشش قرار می­گیرند. لذا هنگام استفاده از فیلم­ها و پوشش­های خوراکی، لازم است که هم خواص فیزیکی مواد زیست­پلیمر و هم ویژگی­های عملکردی آنها در نظر گرفته ­شوند. از مشتقات سلولز در بسته­بندی فرآورده­های دامی شامل گوشت خام دام، ماکیان و انواع آبزیان، فرآورده­های گوشتی حاصل از آن­ها و تخم­مرغ در قالب فیلم و پوشش­های خوراکی ساده، مرکب و فعال به­منظور حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری استفاده شده است. جهت توسعه بکارگیری بسته­بندی­های زیستی، باید ملاحظات حقوقی، اقتصادی، فرهنگی و بازاریابی مد نظر قرار گیرد.  
متن کامل [PDF 508 kb]   (64 دریافت)    
نوع مقاله: مروری سيستماتيک | موضوع مقاله: بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی
دریافت: 1400/6/26 | پذیرش: 1400/10/13 | انتشار: 1400/12/16

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.