دوره 18، شماره 121 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 121 صفحات 91-81 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

rahmatinia N, Aran M, Miri M A, Ramezan D. Electrospun zein nanofibers as a nanocarrier of Eucalyptus essential oil: Characterization, and antimicrobial properties. FSCT. 2022; 18 (121) :81-91
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-54325-fa.html
رحمتی نیا نازآفرین، آران مهدی، میری محمد امین، رمضان داریوش. نانوالیاف حاصل از الکتروریسی زئین به عنوان نانوحامل اسانس اکالیپتوس: بررسی ویژگی‫ها و خاصیت ضد میکروبی‬‬‬‬‬. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (121) :91-81

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-54325-fa.html


1- دانشجوی سابق کارشناسی ارشد گیاهان دارویی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، ایران.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
2- استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، ایران.
3- استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، ایران. ، ma.miri@uoz.ac.ir
4- استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی،دانشگاه زابل، ایران.
چکیده:   (171 مشاهده)
اکـالیپتوس یکی از گیاهان دارویی معروف میباشد که از گذشته تاکنون از لحاظ دارا بودن خواص مختلف به ویژه اثر ضد میکروبی، مورد توجه بوده است. این تحقیق با هدف ساخت نانوالیاف به عنوان نانوحامل اسانس اکالیپتوس و بررسی ویژگیها و خاصیت ضدمیکروبی نانوالیاف برای کنترل باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کلی انجام شد. بدین منظور اسانس اکالیپتوس در غلظتهای 0، 5/2، 5 و 10 درصد با محلول زئین مخلوط و توسط فرآیند الکتروریسی، نانوالیاف تهیه شد. ترکیبات موثره اسانس با استفاده از گروماتوگرافی گازی- طیف سنجی جرمی (GC-MS) شناسایی شدند. به منظور بررسی ویژگیهای نانوالیاف تهیه شده، آزمونهای تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)، بررسی قطر نانوالیاف با استفاده از نرم افزار Image J، میکروسکوپ نیروی اتمی (AFM)، آنالیز پراش اشعه ایکس (XRD)، آنالیز حرارتی روبشی افتراقی (DSC)، و طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز (FTIR)، انجام شد. همچنین آزمون بررسی خاصیت ضدمیکروبی نانوالیاف به روش انتشار دیسک انجام شد. نتایج نشان داد که با افزودن اسانس اکالیپتوس، قطر نانوالیاف از nm 102 به 193 نانومتر افزایش یافت. نتایج XRD بیانگر ساختار آمورف نانوالیاف زئین بود. نتایج حاصل از DSC وجود اسانس در نانوالیاف را اثبات نمود. نتایج حاصل از FTIR، نشان دهنده واکنش بین زئین و اسانس بود. نانوالیاف حامل اسانس اکالیپتوس برای دو باکتری گرم مثبت و گرم منفی مورد مطالعه دارای خاصیت مهارکنندگی بود. لذا، میتوان از نانوالیاف بارگذاری شده زئین با اسانس اکالیپتوس به عنوان بسته بندی فعال در طیف گستردهای از فرآوردههای غذایی استفاده کرد.
متن کامل [PDF 1317 kb]   (3 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي اصيل | موضوع مقاله: اسانس ها و عصاره ها
دریافت: 1400/5/3 | پذیرش: 1400/8/3 | انتشار: 1400/12/16

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.