Journal archive for Google Scholar Robot!
Journal of food science and technology ( Iran)
مجله علوم و صنایع غذایی ایران
Home
|
All volumes
|
All issues
|
All articles
Volume 18, Number 116 (2021-10)
A systematic review of the risk factors of honey consumption and their limit despite the beneficial nutritional properties and healing
مروری نظاممند بر مخاطرات ناشی از مصرف عسل و حد مجاز آنها علیرغم خصوصیات مفید تغذیهای و شفابخش آن
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
The study of moisture kinetics and mass transfer parameters during hot air frying in potato chips
بررسی سینتیک رطوبت و پارامترهای انتقال جرم چیپس سیب زمینی طی سرخ کردن با هوای داغ
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Effect of microbial transglutaminase, guar gum, sodium caseinate additive on gluten-free Taftoon (Based on Potato Powder Variety Agria)
اثر افزودنی آنزیم ترانس گلوتامیناز میکروبی، صمغ گوار، کازئینات سدیم بر نان تافتون فاقد گلوتن (بر پایه پودر سیب زمینی واریته آگریا)
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Numerical Simulation of the Heat Transfer Process Potato Subjected to high temperature with Finite Element Method
شبیهسازی عددی فرآیند انتقال حرارت در سیبزمینی تحت دمای بالا به روش اجزا محدود
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Evaluation of total phenol and flavonoid contents, antioxidant and antimicrobial activity of Lawsonia inermis aqueous extract against some gram- positive and gram- negative bacteria
ارزیابی فنل و فلاونوئید کل، قدرت آنتیاکسیدانی و فعالیت ضدمیکروبی عصاره آبی حنا بر تعدادی از باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Comparison of the effect of natural preservatives (nanoliposome and nanoniosome containing myrtle extract) and sodium benzoate on physicochemical, microbial, sensorial and properties of Mayonnaise sauce
مقایسه تاثیر نگهدارندههای طبیعی (نانولیپوزوم و نانونیوزوم حاوی عصاره برگ مورد ) و نگهدارنده شیمیایی بنزوات سدیم بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، میکروبی و حسی سس مایونز
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Investigating the situation and the great limitation of artificial dyes used among the health products offered in Yazd city in 1397
بررسی وضعیت و میزان فراوانی رنگهای مصنوعی به کاررفته در انواع محصولات گوشتی عرضه شده در شهر یزد در سال 1397
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Detection of olive oil contaminated with heavy metals using a three-electrode system based on the cyclic voltammetry
تشخیص روغن زیتون آلوده به فلزات سنگین توسط سامانه سه الکترودی مبتنی بر ولتامتری چرخه ای
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Feasibility study of production of synbiotic low calorie yogurt by green banana flour and evaluation of physicochemical, textural and sensorial characteristics of it
امکان سنجی تولید ماست کمکالری سینبیوتیک با استفاده از آرد موز سبز و ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی، بافتی و حسی آن
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Use of soy protein concentrate and carboxy methyl cellulose as fat substitutes in the production of Beji-Bersagh cake
استفاده از کنسانتره پروتئین سویا و کربوکسی متیل سلولز به عنوان جایگزین چربی در تولید کیک بژی برساق
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Physiochemical and sensory characteristics of synbiotic beverage yogurt developed from Buffalo´s colostrum & milk
ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و حسی ماست نوشیدنی سین بیوتیک تولید شده از آغوز و شیر گاومیش
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
investigate phenol and antioxidant properties of plant extract of Dianthus caryophylus and Fumaria vaillanti with TLC and HPLC methods
بررسی ترکیبات فنولی و آنتی اکسیدانی عصاره دو گیاه (Dianthus caryophylus ,Fumaria vaillant)با استفاده از روشهای TLC و HPLC
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Role of glass transition temperature in color and textural changes of dried fig
نقش دمای انتقال شیشه ای در کنترل تغییرات رنگ و بافت انجیر خشک
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
The investigation of applying limonene as a bioactive compound in the food and pharmaceutical industries
بررسی نقش لیمونن به عنوان یک ترکیب زیستفعال در صنعت غذا و دارو
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Effect of Oregano, Thyme and Rosemary essential oils in comparison with tert-butyl hydroquinone on the quality characteristics of Nigella Sativa seed oil during storage
اثر اسانسهای پونه، آویشن و رزماری در مقایسه با ترشیو بوتیل هیدروکینون بر ویژگی های کیفی روغن سیاه دانه در طی نگهداری
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Comparing the Effects of Red, Black and Bell Pepper Extracts on Aflatoxin Production, Peroxide Value and Sensory Properties in Pistachio
مقایسه اثرات عصاره های فلفل قرمز، سیاه و دلمه ای بر میزان تولید آفلاتوکسین، عدد پراکسید و ویژگی های حسی در پسته
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Prediction of Freezing Time and Numerical Model of Heat Transfer during Freezing Process
پیش بینی زمان انجماد و مدل سازی عددی انتقال حرارت در حین فرآیند انجماد
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Effect of adding coriander seed essential oil on some characteristics of ground lamb inoculated with Listeria innocua during storage
بررسی اثر افزودن اسانس تخم گشنیز بر برخی ویژگیهای گوشت بره چرخ شده تلقیح شده با لیستریا اینوکوا طی دوره نگهداری
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Visual grading of cherry tomatoes coated with aloe vera gel containing hemp seed oil using principal component analysis, artificial neural network and adaptive neuro-fuzzy inference system methods
درجهبندی بصری گوجهفرنگی گیلاسی پوششدار شده با ژل آلوئهورا حاوی روغن شاهدانه با روشهای تجزیه و تحلیل مولفههای اصلی، شبکه عصبی مصنوعی و سیستم استنتاج تطبیقی عصبی- فازی
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Effect of postharvest calcium chloride treatment on the fruit quality and storage life of some Cornelean cherry genotypes (Cornus mas L)
اثر تیمار پس از برداشتی کلریدکلسیم بر عمر انبارمانی و کیفیت میوه برخی از ژنوتیپهای زغالاخته
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Evaluation of physicochemical properties, antioxidant and sensory activity of three types of functional low-fat probiotic yogurt
بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی، فعالیت آنتی اکسیدانی و حسی سه نوع ماست پروبیوتیک کم چرب فراسودمند
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Investigation of physical-chemical and sensory properties of jelly enriched with calcium and vitamin D3
بررسی خواص فیزیکی - شیمیایی و حسی ژله غنی شده با کلسیم و ویتامین D3
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Effect of low methoxyl pectin on the structural properties of the fat globules of cream: study of dispersed phase by size and morphology of particles
تأثیر پکتین با گروههای متوکسیل پایین بر ویژگیهای ساختاری گویچههای چربی خامه سنگین: مطالعه فاز پراکنده مبتنی بر اندازه و مورفولوژی ذرات
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Antioxidant activity, α-amylase and α-glucosidase inhibition properties of sulfated-polysaccharides purified from freshwater plant Myriophyllum spicatum L.
ویژگی های ضد اکسایشی و ممانعت کنندگی آنزیم آلفا-آمیلاز و آلفا-گلوکوزیداز پلی ساکاریدهای سولفاته خالص سازی شده از گیاه آب شیرین Myriophyllum spicatum L.
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Effect of active packaging based on polyethylene/propylene films containing thymol on the quality attributes and shelf life of season salad
اثر بسته بندی فعال بر مبنای فیلمهای پلیاتیلنی/پروپیلنی حاوی تیمول بر ویژگیهای کیفی و ماندگاری سالاد فصل
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Antimicrobial Effects of Hydroalcoholic Extract of Sour Lemon Peel on G- Bacteria and G+ Bacteria
بررسی اثرات ضد باکتریایی عصاره هیدروالکلی پوست لیمو ترش بر روی باکتری های گرم منفی و گرم مثبت
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Optimization of the effect of pectin and carboxymethyl cellulose gums on oil uptake, textural properties and color changes of French fries using response surface methodology
بهینه یابی اثر صمغهای پکتین و کربوکسی متیل سلولز بر جذب روغن،خواص بافتی و تغییرات رنگ خلال نیمه سرخ شده سیبزمینی (فرنچ فرایز) با استفاده از روش سطح پاسخ
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Effect of Zataria multiflora Boiss irradiated with moderate dose of gamma rays on the shelf life of rainbow trout fillet (Oncorhynchus mykiss) containing active coating based on sodium caseinate
اثر آویشنشیرازی (Zataria multiflora Boiss) پرتو دیده با دز متوسط اشعه گاما بر ماندگاری فیله ماهی قزلآلا رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) حاوی پوشش فعال بر پایه کازئینات سدیم
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Investigation of physical, chemical, rheological and sensory properties of functional oily cake containing the inulin and grape molasses
بررسی خصوصیات فیزیکی، شیمیایی، رئولوژیکی و حسی کیک روغنی فراسودمند حاوی اینولین و شیره انگور
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
The spray-drying of nanostructured lipid carriers (NLC) using maltodextrin as the excipient
خشک کردن حاملهای لیپیدی نانوساختار (NLC) با استفاده از خشککن پاششی و با کمک مالتودکسترین
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Home
|
All volumes
|
All issues
|
All articles