1- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایران
2- عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی-واحد یاسوج ، sedighehamiri@gmail.com
چکیده: (2007 مشاهده)
حاملهای لیپیدی نانوساختار (NLC) حاملهای قوی برای ترکیبات چربیدوست هستند. در این تحقیق، محلول مالتودکسترینNLC: (6:10) در دمای ورودی 110 یا 180 درجه سلسیوس و سرعت جریان خوراک 5 یا 15 میلیلیتر در دقیقه توسط خشککن پاششی خشک شده و ویژگیهای پودرها مورد ارزیابی قرار گرفت. تصاویر به دست آمده از میکروسکوپ الکترونی روبشی نشان داد که پودر تولید شده از ذرات کروی شکل توخالی با سطوح صاف تشکیل شدهاند. بیشینه بازده تولید پودر حدود 66 درصد بود. اندازه ذرات NLC پس از حل کردن مجدد پودرهای بهدست آمده افزایش یافت ]از 3/57 نانومتر (در بزرگترین اندازه قبل از خشک کردن) به 7/93 نانومتر (در بزرگترین اندازه بعد از خشک کردن)[، اما در تمام تیمارها کمتر از حد اندازه قابل قبول سیستمهای NLC بود. اندازهگیری شاخصهای جریانپذیری مانند شاخص تراکمپذیری (متوسط 21/16)، نسبت هاوسنر (متوسط 20/1) و زاویه قرار (31 تا 42 درجه) نشان داد که نمونهها به عنوان پودرهایی با قابلیت جریانپذیری خوب دستهبندی میشوند. نتایج این مطالعه نشان داد که سیستمهای NLC را میتوان با استفاده از ماده مالتودکسترین به عنوان ماده کمکی بدون هیچ گونه تغییر شدید در اندازه ذرات، با خشککن پاششی خشک کرد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
شیمی مواد غذایی دریافت: 1399/12/12 | پذیرش: 1400/2/12 | انتشار: 1400/7/10