دوره 18، شماره 116 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 116 صفحات 55-65 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

latifi Y, Behzadinia M, Qara S, Parhizkar P, Abbasi M, jafari Z. Antimicrobial Effects of Hydroalcoholic Extract of Sour Lemon Peel on G- Bacteria and G+ Bacteria. FSCT. 2021; 18 (116) :55-65
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-32272-fa.html
لطیفی زهرا، بهزادی نیا مارال، قرا سپیده، پرهیزکار پگاه، عباسی محمد، جعفری زهرا. بررسی اثرات ضد باکتریایی عصاره هیدروالکلی پوست لیمو ترش بر روی باکتری های گرم منفی و گرم مثبت. علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (116) :55-65

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-32272-fa.html


1- دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم و صنایع غذایی، واحد نور، دانشگاه آزاد اسلامی، مازندران، ایران ، yasamin.latifi131@yahoo.com
2- دانشجوی کارشناسی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم دارویی، واحد تهران، دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی، تهران، ایران
3- دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد مشهد، ،دانشگاه دولتی فردوسی، خراسان رضوی، ایران
4- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم و فنون دریایی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
5- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد شاهرود، ،دانشگاه صنعتی، سمنان، ایران
6- دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم و صنایع غذایی، واحد سروستان، دانشگاه آزاد اسلامی، فارس، ایران
چکیده:   (142 مشاهده)
استفاده از داروهای آنتی­بیوتیکی با مشکلاتی نظیر عوارض جانبی ناخواسته و مقاومت دارویی همراه است و کمبود داروهای ضدمیکروبی جدید و طبیعی که دارای اثرات جانبی کمتری نسبت به آنتی­بیوتیک­ها هستند احساس می­شود. هدف از این پژوهش، بررسی اثرات ضدباکتری عصاره هیدروالکلی پوست لیموترش علیه تعدادی از سوش­های استاندارد باکتری­های گرم منفی و گرم مثبت می­باشد. غلظت­های 25، 50، 100 و 200 میلی­گرم بر میلی­لیتر از عصاره­ استخراج شده به روش پرکولاسیون  به منظور بررسی اثرات ضدباکتریایی تهیه و با استفاده از روش انتشار چاهک علیه ده گونه مختلف از باکتری­های گرم مثبت و گرم منفی بررسی شد، سپس حداقل غلظت مهارکنندگی رشد باکتری (MIC) و حداقل غلظت کشندگی باکتری (MBC) به روش رقت در لوله­ای ارزیابی شد. عصاره الکلی پوست لیموترش بصورت وابسته به دوز، سبب افزایش معنی­داری در قطر هاله ممانعت از رشد باکتری­ها بویژه باکتری­های گرم مثبت در مقایسه با گرم منفی گردید (05/0 >p). در غلظت 200 میلی­گرم بر میلی­لیتر حداکثر و حداقل قطر هاله عدم رشد به ترتیب مربوط به استرپتوکوکوس پیوژنز برابر با ۲۰ میلی­متر و سالمونلا تیفی­موریوم برابر با 12 میلی­متر بود. روش­هایMIC  و MBC هم بیش­ترین اثر را برروی استرپتوکوکوس پیوژنز و کمترین اثر را بر روی اشریشیاکلی و سالمونلا تیفی­موریوم  داشت. عصاره پوست لیموترش دارای اثرات ضدمیکروبی قابل ملاحظه­ای می­باشد که می­تواند به عنوان جایگزینی مناسب برای آنتی­بیوتیک­های سنتزی که مقاومت میکروبی به آن­ها روز به روز در حال افزایش است، بکار رود.
 
متن کامل [PDF 648 kb]   (23 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي اصيل | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1398/2/3 | پذیرش: 1400/2/12 | انتشار: 1400/7/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول