pahlavanzade S, khademi shurmasti D. Effect of Zataria multiflora Boiss irradiated with moderate dose of gamma rays on the shelf life of rainbow trout fillet (Oncorhynchus mykiss) containing active coating based on sodium caseinate. FSCT 2021; 18 (116) :29-37
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-48264-fa.html
پهلوان زاده ستاره، خادمی شورمستی داریوش. اثر آویشنشیرازی (Zataria multiflora Boiss) پرتو دیده با دز متوسط اشعه گاما بر ماندگاری فیله ماهی قزلآلا رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) حاوی پوشش فعال بر پایه کازئینات سدیم. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (116) :29-37
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-48264-fa.html
1- گروه کشاورزی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران
2- گروه کشاورزی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه ایران ، dkhademi@gmail.com
چکیده: (1618 مشاهده)
بهمنظور بررسی تأثیر پرتودهی با دز متوسط اشعه گاما (دز 10 کیلوگری) بر خصوصیات ضداکسیدانی و ضدباکتریایی آویشن شیرازی، پوشش خوراکی فعال حاوی عصاره آویشن شیرازی (5/1 %) معمولی و پرتودیده بر پایه کازئینات سدیم (8 %) تهیه و ماندگاری فیله ماهی قزلآلای رنگین کمان پوشش داده شده در آزمایشی با 4 تیمار فیلههای فاقد پوشش (شاهد:C )، فیلههای حاوی پوشش کازئینات سدیم (تیمار1: T1) و فیلههای دارای پوشش حاوی عصاره آویشن شیرازی معمولی (تیمار2: T2) و پرتودیده (تیمار3: T3) بر پایه کازئینات سدیم و 4 تکرار، طی دوره نگهداری 10 روزه در دمای 4 درجه سانتیگراد بررسی شد. آزمایشات شیمیایی (TVN, TBA, PV) و میکروبی (هوازی مزوفیل و سرماگرا) در روزهای صفر، 3، 6 و 10 اندازهگیری شد. نتایج نشان داد؛ پرتودهی آویشن شیرازی با دز متوسط اشعه گاما، با وجود اثرات مثبت، موجب تغییرات معنیدار بر خواص ضداکسیدانی و ضدباکتریایی آن نشد. اما در انتهای دوره نگهداری، کمترین مقادیر TBA (mg MDA/Kg 23/0±23/3)، TVN (mg/100g 12/1±23/25) و باکتریهای سرماگرا (log cfu/g 13/0±00/5) در فیلههای حاوی پوشش فعال کازئینات سدیم و عصاره پرتودیده آویشن شیرازی دیده شد (p<0.05). بنابراین میتوان از عصاره آویشن شیرازی به صورت معمولی یا پرتودیده در پوشش فعال کازئینات سدیم، جهت افزایش ماندگاری و کیفیت فیله ماهی قزلآلای رنگین کمان در دمای یخچال حداقل به مدت 10 روز استفاده کرد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
تکنولوژی گوشت و فرآورده ها دریافت: 1399/9/20 | پذیرش: 1400/2/4 | انتشار: 1400/7/10