Journal archive for Google Scholar Robot!

Journal of food science and technology ( Iran)

مجله علوم و صنایع غذایی ایران



Volume 18, Number 111 (2021-4)


The review of hydrolyzed protein from fishery by-product: Production methods, application, Biological Properties
مروری بر پروتئین هیدرولیز شده‌ی حاصل از ضایعات آبزیان: روش‌های تولید، کاربردها و خواص زیستی آن
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The impact of ultrasound and blanching technology on effective diffusivity and uptake of oil in zucchini during deep fat frying
تاثیر پیش تیمار فراصوت و آنزیم بری روی ضریب نفوذ و میزان جذب روغن کدوی سرخ شده تحت شرایط عمیق
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Modeling of Kinetic Changes of Ostrich Meat Color during Deep Fat Frying by Image Processing
مدل سازی کینتیک تغییر رنگ گوشت شترمرغ حین سرخ شدن عمیق به کمک پردازش تصویر
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Modeling of mass and heat transfer in deep fat frying processes and evaluation in potato model food system
مدلسازی انتقال جرم و حرارت در فرایند سرخ کردن عمیق و ارزیابی آن در مدل غذایی سیب‌زمینی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Survey of Oxidative Characteristics of Used Frying Oils in Falafel Shops in Arak City
اندازه‌گیری شاخص‌‎های اکسیداتیو روغن‌های مصرفی در فلافل‌فروشی‌های سطح شهر اراک
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Optimization of rice husk drying process with infrared dryer
بهینه‌سازی فرایند خشک کردن شلتوک برنج با خشک کن مادون قرمز
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigation on spoilage indicators of Lethrinus Lentjan Fish marinade Using Acetic Acid
بررسی ارزش غذایی ماریناد ماهی شعری گوش قرمز (Lethrinus Lentjan) با استفاده از اسید استیک
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigation of the effects of coating with xanthan and Balangu seed gums on the drying time of apricot slices in infrared system
بررسی اثر پوشش‌دهی با صمغ‌های گزانتان و دانه بالنگو بر زمان خشک شدن برش‌های زردآلو در سامانه فروسرخ
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigation of the effect of combined treatment of clove plant essential oil (Syzygium aromaticum) with carboxymethylcellulose on storage of fresh pistachio
بررسی تأثیر تیمار تلفیقی اسانس میخک (Syzygiumaromaticum) با کربوکسی متیل سلولز بر ماندگاری پسته تر
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The effects of caffeic acid and tannic acid on physicochemical, morphological and hydrogel properties of cold-water fish gelatin
بررسی اثر اسید کافئیک و اسید تانیک بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی، مورفولوژیکی و استحکام هیدروژل تهیه شده از ژلاتین ماهی سردآبی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of lamination and complex formation with β-cyclodextrin on physicochemical, antioxidant and release properties of bacterial cellulose film containing rosemary essential oil
تأثیر لامیناسیون و تشکیل کمپلکس با بتاسیکلودکسترین بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی، آنتی اکسیدانی و رهایش فیلم سلولز باکتریایی حاوی اسانس رزماری
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Physical, Mechanical and Microbial Properties of Carboxymethyl Cellulose (CMC) Bioactive Film Containing Trachyspermum Ammi, Myrtus Communis Essential Oils and the Effects on Shelf Life of Turkey Meat
خواص فیزیکی، مکانیکی و ضدمیکروبی فیلم زیست‌فعال کربوکسی‌متیل‌سلولز حاوی اسانس‌های زنیان و مورد و تاثیر آن بر ماندگاری گوشت بوقلمون
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

In vitro evaluation of probiotic properties of 19 strains of Lactobacillus gasseri, plantarum, acidophilus and fermentum isolated from human and food sources
ارزیابی خواص پروبیوتیکی 19 سویه لاکتوباسیلوس گاسری، پلانتاروم، اسیدوفیلوس و فرمنتوم جدا شده از منابع انسانی و غذایی در شرایط آزمایشگاهی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Antimicrobial Properties and Moisture Sorption Isotherm of Bionanocomposite Based on Cassava Starch/Nano Titanium Dioxide/Peppermint Essential Oil
بررسی ویژگی های ضد میکروبی و ایزوترم جذب تعادلی رطوبت بایونانوکامپوزیت نشاسته کاساوا/نانو دی اکسید تیتانیوم/اسانس نعنا فلفلی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of different concentrations of balangu seed gum on the physicochemical, textural and sensory properties of sangak bread enriched with pumpkin powder
اثر غلظت‌های مختلف صمغ دانه بالنگو بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی، بافتی و حسی نان سنگک غنی‌شده با پودر کدوحلوایی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Biodegradable film of modified starch/albumin containing magnesium oxide nanoparticles; Investigation of color, transparency, mechanical, and calorimetry properties
فیلم زیست‌تخریب‌پذیر کامپوزیت نشاسته اصلاح شده/آلبومین حاوی نانوذرات اکسید منیزیم: بررسی فاکتورهای رنگی، شفافیت، خواص مکانیکی و گرماسنجی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

In vitro investigation of the antimicrobial activity of Dezfuli orange peel essential oil with and without common antibiotics on some pathogenic bacteria
ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی اسانس پوست پرتقال دزفولی با و بدون آنتی‌بیوتیک‌های درمانی بر تعدادی از باکتری‌های بیماری‌زا در شرایط آزمایشگاهی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Optimizing the formulation of functional cake with date syrup and inulin
بهینه سازی فرمولاسیون کیک فراسودمند حاوی شیره خرما و اینولین
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Inverstigation of structural and sensory physicochemical properties of low – fat milky dessert modified with Balangu (Lallemantia) and Quince (Cydonia oblonga) native gums
بررسی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی، ساختاری و حسی دسر‌شیری کم‌چرب اصلاح‌‌شده با صمغ‌های بومی به و بالنگو
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The effect of different levels of protein concentrate silver carp (Hypophthalmichthys molitrix) to the profiles mineral production test breads
بررسی اثر استفاده از سطوح مختلف کنسانتره پروتئینی ماهی کپور نقره‌ای (Hypophthalmichthys molitrix) بر پروفیل مواد معدنی نان صنعتی تست
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of manganese sulfate and vitamin B12 influence on physicochemical, sensory and textural attributes of fermented milk with Lactobacillus bulgaricus subsp. Delbrueckii and Lactobacillus acidophilus La-5
بررسی تاثیر سولفات منگنز و ویتامین B12 بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی، بافتی و حسی شیر تخمیر شده با لاکتوباسیلوس بولگاریکوس زیرگونه دلبرو‌کی و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس La-5
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Extraction and analysis of production process Failures using PFMEA logic (case study: Kurdistan Sugar factory)
استخراج و تحلیل خطاهای فرآیند تولید با استفاده از PFMEA (مطالعه موردی: کارخانه قند کردستان)
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigation of Lipidic Solid Nanoparticles from Propolis and Bees Waxes produced by Antisolvent Precipitation Method
ارزیابی نانو ذرات لیپیدی جامد حاصل از موم زنبور عسل و موم استخراج شده از بره موم تهیه شده با روش ته نشینی ضد حلال
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Response surface optimization of the effect of natural essential oils from clove, cumin and fennel in golden delicious apple fruit peroxidase inactivation
بهینه سازی تأثیر اسانس‌های طبیعی حاصل از میخک، زیره و رازیانه در غیر فعال‌سازی آنزیم پراکسیداز سیب درختی (گلدن دلیشز) با روش سطح پاسخ
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigating some physical and functional properties of peppermint powder encapsulated by spray drying: effect of different storage conditions on phenolic compounds and antioxidant activity of the obtained powder
بررسی برخی ویژگی‌های فیزیکی و عملکردی پودر عصاره نعناع ‌فلفلی ریزپوشانی شده با خشک‌کن پاششی: اثر شرایط مختلف نگهداری بر ترکیبات فنولی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی پودر حاصل
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of ultrasound and blanching on the quality, physical and thermodynamic properties of deep fried carrots and modeling of shrinkage by artificial neural network
تاثیر پیش تیمار فراصوت و آنزیم بری بر روی کیفیت فیزیکی و ترمودینامیکی هویج سرخ شده تحت شرایط عمیق و مدل سازی چروکیدگی به کمک شبکه عصبی مصنوعی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of the antimicrobial effect of Carum copticum essential oil on some standard microbial strains, indices of infection and food poisoning: an in vitro study
ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی اسانس زنیان بر تعدادی از سویه‌های میکروبی استاندارد شاخص عفونت و مسمومیت غذایی: مطالعه در شرایط برون‌تنی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of effect of Fennel powder and Fenugreek gum on technologic and antioxidant properties of fried doughnut
بررسی اثر پودر رازیانه و صمغ بذر شنبلیله بر ویژگی های تکنولوژیکی و آنتی‌اکسیدانی پیراشکی سرخ شده
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of 2-phenyl ethanol from Mohammadi flower on quality of mazafat dates packed in flexible laminated packages
بررسی اثردوفنیل اتانول حاصل از گل محمدی بر کیفیت خرمای مضافتی بسته بندی شده در بسته های چند لایه قابل انعطاف
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Comparison of phenolic compounds and antioxidant activity of two grapvine root cultivars Rasha and Qzel Ozum
مقایسه ترکیبات فنولی و فعالیت ضد اکسایشی دو رقم انگور رشه و قزل اوزوم
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles