دوره 18، شماره 111 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 111 صفحات 231-215 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hadinia N, Mobasharpour P, Hatami S, Edalatian Dovom M R, yavarmanesh M. In vitro evaluation of probiotic properties of 19 strains of Lactobacillus gasseri, plantarum, acidophilus and fermentum isolated from human and food sources. FSCT 2021; 18 (111) :215-231
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-41196-fa.html
هادی‌نیا نسرین، مباشرپور پریناز، حاتمی ثمانه، عدالتیان دوم محمدرضا، یاورمنش مسعود. ارزیابی خواص پروبیوتیکی 19 سویه لاکتوباسیلوس گاسری، پلانتاروم، اسیدوفیلوس و فرمنتوم جدا شده از منابع انسانی و غذایی در شرایط آزمایشگاهی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (111) :215-231

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-41196-fa.html


1- دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی
2- دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی ، yavarmanesh@um.ac.ir
چکیده:   (1677 مشاهده)
یکی از نقش‌های سودمند باکتری‌های پروبیوتیک در بدن انسان و حیوانات، تاثیر‌گذاری آنها بر بلوغ سلول­های ایمنی و تولید آن­ها در روده است. در تحقیق حاضر قابلیت زنده‌مانی در محیط­ اسیدی pH معادل‌ 2.5، پپسین-پانکراتین، مقاومت در برابر نمک­ صفراوی، قابلیت چسبندگی، تست مقاومت به آنتی‌بیوتیک با اندازه‌گیری حداقل غلظت بازدارنگی روی آمپیسیلین، کانامایسین، اریترومایسین، کلرامفنیکل و تتراسایکلین، خود انبوهش و هم­انبوهش در تداخل با 3 پاتوژن روده­ انسانی (اشرشیاکلی(O157:H7 NCTC 12900)، سالمونلا‌انتریدیدیس (ATCC 13076لیستریا مونوسایتوژنز (ATTC 7644)) بررسی شد. از لحاظ تحمل شرایط اسیدی همه سویه‌ها به جز 61، LF 55 و F قابلیت زنده‌مانی بالایی داشتند. سویه‌‌هایLF 56 ، 57 LF،LF 55 ، O ،F و سویه‌های LF 56،57  LF، A7 به ترتیب بالاترین میزان تحمل به آنزیم پانکراتین و پپسین را از خود نشان دادند. همه سویه‌ها به جز 49، 52b وLa5، مقاومت بالایی دربرابر نمک صفراوی داشتند. در بین 19 سویه، لاکتوباسیلوس گاسری به میزان 62.90 درصد بالاترین میزان متوسط چسبندگی را داشت. لاکتوباسیلوس پلانتاروم LF 56 و گاسری54 C  روی سه باکتری بیماری‌‌زا با مقادیر متوسط 75.31 و 33 درصد به ترتیب بالاترین درصد میانگین خود انبوهش و هم انبوهش را داشتند. با وجود حساسیت سویه‌های مختلف لاکتوباسیلوس پلانتاروم به آنتی‌بیوتیک‌های مورد آزمون، M8 وM11 روی کانامایسین و کلرامفنیکل، LF 55 روی آمپیسیلین،D  روی کلرامفنیکل و61 روی کانامایسین، تتراسایکلین و کلرامفنیکل مقاومت داشتند. لاکتوباسیلوس گاسری روی آمپیسیلین، اریتروماسین و تتراساکلین مقاومت متوسط و لاکتوباسیلوس فرمنتوم روی آمپیسیلین و اریترومایسین مقاومت خوبی از خود نشان دادند. در بین 19سویه­، لاکتوباسیلوس گاسری با منشاء انسانی از لحاظ آزمون‌های پروبیوتیکی با تکیه بر (تحمل شرایط آنزیم پانکراتین، اسیدی، صفراوی، هم­انبوهشی با پاتوژن­ها و چسبندگی) بهترین شرایط را دارا بود که می‌تواند بافت اپیتلیوم روده را از عوامل بیماری­زا محافظت و جانشین باکتریایی خوبی برای کاربرد پروفیلاکتیک و پیشگیری از عفونت­های روده و تقویت سیستم ایمنی بدن باشد.
 
متن کامل [PDF 1087 kb]   (968 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: غذاهای فراسودمند(پروبیوتیک،پریبیوتیک و...)
دریافت: 1398/12/14 | پذیرش: 1399/8/11 | انتشار: 1400/2/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.