در این پژوهش 19 نمونه فیلم خوراکی با استفاده از نشاسته اصلاح شده ( 2 - 0گرم)، آلبومین ( 2 - 0گرم)، نانو ذره اکسیدمنیزیم (5 - 0درصد)، تهیه و ویژگیهای فیزیکوشیمیایی که شامل آزمونهای
رنگسنجی، شفافیت، خواص مکانیکی، گرماسنجی و تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی است بررسی شد. افزودن نانوذرات اکسیدمنیزیم به فیلمهای نانوکامپوزیتی بر پایه نشاسته اصلاح شده و آلبومین باعث کاهش میزان شفافیت و افزایش ماتی فیلمها و افزایش شاخص
a،
b و
YI، بیانگر افزایش رنگ زرد در فیلمهای حاوی غلظتهای بالای نانوذرات اکسیدمنیزیم است و افزایش
ΔΕ بیانگر کاهش شفافیت فیلمها است. همچنین افزودن نانوذرات
MgO به آنها، استحکام و خصوصیات مکانیکی فیلمها( استحکام کششی و کرنش تا نقطه شکست) بهبود یافت
. فیلمهای حاوی نانوذرات اکسید منیزیم، افزایش دما انتقال شیشهای، دما ذوب و کاهش دما کریستالیزاسیون را نشان داد؛ که تأیید کننده تأثیر مثبت وجود نانوذرات
MgO بر افزایش پایداری حرارتی فیلمهای نانوبیوکامپوزیتی است. تصاویر
SEM فیلمهای تولیدی، سطح ناهمگن در فیلمهای حاوی نانوذرات اکسید منیزیم را نسبت به فیلمهای بدون نانوذرات نشان داد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی دریافت: 1399/7/2 | پذیرش: 1399/9/4 | انتشار: 1400/2/10