دوره 18، شماره 111 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 111 صفحات 37-44 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alizadeh behbahani B, Shahidi F. Evaluation of the antimicrobial effect of Carum copticum essential oil on some standard microbial strains, indices of infection and food poisoning: an in vitro study. FSCT. 2021; 18 (111) :37-44
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-42871-fa.html
علیزاده بهبهانی بهروز، شهیدی فخری. ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی اسانس زنیان بر تعدادی از سویه‌های میکروبی استاندارد شاخص عفونت و مسمومیت غذایی: مطالعه در شرایط برون‌تنی. علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (111) :37-44

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-42871-fa.html


1- استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران ، behrooz66behbahani@gmail.com
2- استاد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
چکیده:   (52 مشاهده)
       اسانس روغنی زنیان بعد از خشک شدن گیاه در سایه، به روش تقطیر با آب و با استفاده از دستگاه کلونجر استخراج شد. فعالیت ضدمیکروبی اسانس توسط روش انتشار دیسک و چاهک با تهیه رقت­های متوالی بررسی شد. به منظور کنترل و استاندارد بودن روش، از سویه های استاندارد میکروبی استفاده شد. نتایج نشان داد که قطر هاله عدم رشد در دو روش دیسک دیفیوژن آگار و چاهک آگار با افزایش غلظت اسانس افزایش پیدا کرد. کم­ترین قطر هاله عدم رشد میکروبی در غلظت­های مختلف اسانس زنیان مربوط به باکتری گرم منفی سودوموناس ائروژینوزا بود. نتایج آزمون­های دیسک و چاهک آگار نشان داد که غلظت­های مختلف اسانس زنیان بر باکتری­های گرم مثبت نسبت با باکتری­های گرم منفی دارای اثر بیشتری هستند. بیشترین هاله بازدارندگی در غلظت­های مختلف اسانس زنیان مربوط به باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس بود. نتایج حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس زنیان برای سویه­های استافیلوکوکوس اورئوس، استرپتوکوکوس پیوژنز، باسیلوس سوبتلیس، باسیلوس سرئوس، اشرشیا کلی، سودوموناس ائروژینوزا و کاندیدا آلبیکنس به ترتیب 5/0، 1، 2، 2، 4، 8 و 1 میلی­گرم بر میلی­لیتر بود. حداقل غلظت کشندگی برای سویه­های مذکور به ترتیب 1، 2، 2، 4، 4، 8 و 1 میلی­گرم بر میلی­لیتر بود.
متن کامل [PDF 398 kb]   (8 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي اصيل | موضوع مقاله: مهندسی صنایع غذایی
دریافت: 1399/2/25 | پذیرش: 1399/4/28 | انتشار: 1400/2/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول