خسروی سمیه، خراسانی سپیده، سعادت فر امیر، زهدی هادی. بررسی اثردوفنیل اتانول حاصل از گل محمدی بر کیفیت خرمای مضافتی بسته بندی شده در بسته های چند لایه قابل انعطاف. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (111) :13-22
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-37258-fa.html
1- دانش آموخته کارشناسی بخش علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی یزد، ایران
2- استادیار بخش علوم ومهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران ، khorasany@uk.ac.ir
3- پژوهشکده فناوری تولیدات گیاهی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران
4- استادیار بخش گیاه پزشکی، مرکز تحقیقات جهاد وکشاورزی استان کرمان، کرمان، ایران
چکیده: (1843 مشاهده)
چکیده
خرما بهعنوان یکی از محصولات مهم و استراتژیک کشور بوده و نقش بسیار مهمی در صادرات کشور دارد. این محصول به دلیل رطوبت بالا و روشهای نگهداری، انبارداری غیر صحیح و بستهبندی نامناسب ضایعات زیادی دارد. در این پروژه با هدف کاهش آلودگی و افزایش عمر ماندگاری خرما، رقم مضافتی با دو فنیل اتانول5/0درصد اسپری و در دو نوع بسته، پلی استایرن و پلی آمید بسته بندی و سپس در شرایط محیط و یخچال به مدت 60 روز نگهداری شد. نمونه شاهد نیز مانند نمونههای تیماردهی شده برای مقایسه و بررسی تهیه گردید. آزمونهای شیمیایی (اسیدیته و pH) و میکروبی (شمارش کلی میکرواورگانیسمها) وارزیابی حسی روی نمونهها انجام گرفت. نتایج تجزیه واریانس نشان دادکه نوع بسته بندی، دمای نگهداری و زمان نگهداری تاثیرمعنی داری برشاخص های موردارزیابی داشتند(p˂0.05). براساس نتایج، اسپری ترکیب دوفنیل اتانول بعد از گذشت 15 روز موجب کنترل pH خرمای مضافتی و مانع از کاهش آن با گذشت زمان شد. بسته بندی پلی آمید بهتر از بسته بندی پلی استایرن شناخته شد. میزان تغییرشاخص های شیمیایی (اسیدیته و pH) در نمونه های نگهداری شده در دمای 25درجه سانتیگرادبه صورت معنی داری بیشتر از دمای4درجه سانتیگرادبود. همچنین این ترکیب به طور موثری از افزایش رشد میکروبی جلوگیری کرد. به طورکلی استفاده از این ترکیب وبسته بندی پلی آمیدونگهداری در دمای 4درجه سانتیگرادبه علت تاثیربرکاهش رشدمیکروبی و حفظ خصوصیات شیمیایی وکیفی خرمامضافتی پیشنهاد می گردد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی دریافت: 1398/7/19 | پذیرش: 1398/12/28 | انتشار: 1400/2/10