Noshad M, Alizadeh behbahani B, Jooyandeh H, Rahmati-Joneidabad M, ابرهیمی همتی کیخا E, Ghodsi Sheikhjan M. In vitro investigation of the antimicrobial activity of Dezfuli orange peel essential oil with and without common antibiotics on some pathogenic bacteria. FSCT 2021; 18 (111) :159-167
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-46280-fa.html
نوشاد محمد، علیزاده بهبهانی بهروز، جوینده حسین، رحمتی جنیدآباد مصطفی، ابراهیمی همتی کیخواه محسن، قدسی شیخ جان میترا. ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی اسانس پوست پرتقال دزفولی با و بدون آنتیبیوتیکهای درمانی بر تعدادی از باکتریهای بیماریزا در شرایط آزمایشگاهی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (111) :159-167
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-46280-fa.html
1- استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران ، mo.noshad@gmail.com
2- استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
3- 3- استادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
4- 4- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
5- 5- دکتری حرفهای دامپزشکی، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
چکیده: (1994 مشاهده)
با توجه به افزایش بیماریهای عفونی ناشی از میکروارگانیسمهای بیماریزا، شناسایی گیاهان دارویی و همچنین خالصسازی ترکیبات مؤثره موجود در آنها در درمان بیماریها میتواند مفید واقع شود. در این پژوهش آزمایشگاهی، فعالیت ضدمیکروبی اسانس پوست پرتقال دزفولی بر 3 سویه گرم منفی (اشرشیا کلی، سودوموناس آئروژینوزا و سالمونلا تیفی) و 5 سویه گرم مثبت (استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس، باسیلوس سابتلیس، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و لیستریا اینوکوا)، با استفاده از روشهای دیسک دیفیوژن آگار، حفره در آگار، حداقل غلظت بازدارندگی رشد (میکرودایلوشن براث)، حداقل غلظت کشندگی و همچنین برهمکنش آن با آنتیبیوتیکهای کلرامفنیکل، جنتامایسین، تتراسایکلین در شرایط آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از روش دیسک دیفیوژن نشان داد بیشترین هاله عدم رشد مربوط به سویه گرم مثبت باسیلوس سرئوس با قطر 20/21 میلیمتر بود و کمترین قطر هاله عدم رشد نیز مربوط به سویه گرم منفی لیستریا اینوکوآ با قطر 20/13 میلیمتر بود. در آزمون حفره در آگار بیشترین قطر هاله عدم رشد مربوط به باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس با قطر 30/17 میلیمتر بود و کمترین قطر هاله عدم رشد مربوط به باکتری گرم منفی اشرشیاکلی با قطر 10/11 میلیمتر بود. نتایج مربوط به حداقل غلظت بازدارندگی از رشد باکتریهای اشرشیا کلی، سودوموناس آئروژینوزا، سالمونلا تیفی، استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس، باسیلوس سابتلیس، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و لیستریا اینوکوا بهترتیب 25، 400، 50، 5/12، 25، 25، 400 و 5/12 میلیگرم بر میلیلیتر بود. نتایج مربوط به حداقل غلظت کشندگی اسانس پرتقال بر تمامی سویهها بزرگتر از 400 میلیگرم بر میلیلیتر بود.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
مهندسی صنایع غذایی دریافت: 1399/7/2 | پذیرش: 1399/8/11 | انتشار: 1400/2/10