دوره 18، شماره 111 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 111 صفحات 101-89 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

baghbani M, Iranzadeh S, Bagherzadeh khajeh M. Extraction and analysis of production process Failures using PFMEA logic (case study: Kurdistan Sugar factory). FSCT 2021; 18 (111) :89-101
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-22133-fa.html
باغبانی محمد، ایرانزاده سلیمان، باقرزاده خواجه مجید. استخراج و تحلیل خطاهای فرآیند تولید با استفاده از PFMEA (مطالعه موردی: کارخانه قند کردستان). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (111) :89-101

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-22133-fa.html


1- گروه آموزشی مدیریت، واحد سقز، دانشگاه آزاد اسلامی، سقز، ایران.
2- استاد، گروه آموزشی مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران. ، dr.soleimaniranzadeh@gmail.com
3- استادیار، گروه آموزشی مدیریت، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران.
چکیده:   (2038 مشاهده)
هدف از این تحقیق شناسایی حالت‏های بالقوه خطا در فرآیند تولید کارخانه قند کردستان است. در این پژوهش ابتدا نقشه فرآیندهای سازمانی خط تولید با استفاده از منطق مدل‏سازی IDEF0 بطور دقیق استخراج شد تا تمامی جنبه‏ها و مراحل و فعالیت‏های فرآیند تولید قند از شکر خام بصورت شماتیک و تصویری مورد مطالعه دقیق قرار گیرد. سپس در قالب کار تیمی و در جلسات متعدد و تخصصی تعداد 49 خطای اصلی و بالقوه موجود در تمامی مراحل و فعالیت‏های فرآیند تولید قند، شناسایی شد. در ادامه در جلسات متعدد میزان شدت خطا، احتمال وقوع خطاها و احتمال کشف خطاها تعیین و با استفاده از میزان RPN (نمره اولویت خطا) برای هر کدام از خطاها استخراج گردید. در ادامه علل اصلی و ریشه‏ای 24 خطای اولویت دار بوسیله آنالیز درختی خطا FTA)) مشخص شد و باتوجه به علل خطاها، راهکارهای مناسب برای کاهش آثار خطاها مستندسازی گردید. در نهایت منشاء خطاهای فرآیندی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
واژه‌های کلیدی: PFMEA، نقشه فرآیندها، IDEF0، درخت تحلیل خطا
متن کامل [PDF 763 kb]   (2457 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی کیفی | موضوع مقاله: آمار،مدل سازی و سطح پاسخ در صنایع غذایی
دریافت: 1397/3/27 | پذیرش: 1399/9/4 | انتشار: 1400/2/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.