Rezazad Bari L, Ghanbari A, Darvishzadeh R, Torabi Giglou M, Doulati Baneh H. Comparison of phenolic compounds and antioxidant activity of two grapvine root cultivars Rasha and Qzel Ozum. FSCT 2021; 18 (111) :1-12
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-45188-fa.html
رضازاد باری لعیا، قنبری علیرضا، درویش زاده رضا، ترابی گیگلو موسی، دولتی بانه حامد. مقایسه ترکیبات فنولی و فعالیت ضد اکسایشی دو رقم انگور رشه و قزل اوزوم. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (111) :1-12
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-45188-fa.html
1- دانشجوی دکتری تخصصی فیزیولوژی و اصلاح درختان میوه، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.
2- دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران. ، ghanbari66@yahoo.com
3- استاد، گروه تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.
4- استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.
5- دانشیار، مرکز تحقیقات و آموزش جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی، ارومیه، ایران.
چکیده: (2224 مشاهده)
امروزه استفاده از تکنیک کشت بافت در تولید متابولیتهای ثانویه گیاهی، مانند ترکیبات فنولیک، به عنوان افزودنی غذایی طبیعی در صنایع غذایی بسیار گسترش یافته است. هدف پژوهش حاضر بررسی و مقایسه محتوای ترکیبات فنولی و فعالیت آنتی اکسیدانی انگور ارقام رشه و قزل اوزوم میباشد که توسط کشت بافت در شرایط آزمایشگاهی تولید شدند. برای این منظور جوانه انتهایی ارقام انگور در محیط کشت موراشیگ - اسکوگ کشت داده شد تا گیاهچه کامل ایجاد گردد. سپس عصاره متانولی از برگهای سالم انگورها تهیه شد و برای انجام آزمونهای تعیین ترکیب پلی فنولی با استفاده از کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا همراه با آشکارساز فرابنفش، گروههای عاملی با استفاده از طیف سنجی تبدیل فوریه فروسرخ، محتوای فنول کل، فلاونوئید کل، آنتوسیانین کل، کاروتنوئید کل، میزان اسید آسکوربیک، میزان مهار رادیکالهای آزاد 2،2-دی فنیل-1-پیکریلیدرازیل (DPPH) و هیدروکسیل (OH−) استفاده گردید. نتایج نشان داد میزان ترکیبات فنولی کل، فلاونوئید کل، آنتوسیانین کل و کارتنوئید کل عصارههای متانولی رقم رشه به ترتیب 10/0±35/50، 05/0±72/29، 20/0±41/10 و 50/0±82/1 میلی گرم بر گرم و در رقم قزل اوزوم به ترتیب 31/0±06/23، 15/0±76/20 ، 15/0±28/7 و 42/0±94/0 میلی گرم بر گرم بود. میزان اسید آسکوربیک، مهار رادیکالهای آزاد DPPH و OH− در عصارههای متانولی برگ رشه به ترتیب 04/0± 83/1، 52/1±38/25 و 74/2±04/75 درصد و در برگ قزل اوزوم به ترتیب 01/0±85/0، 05/2±71/18 و 61/3±96/68 درصد بود. به عنوان نتیجه کلی نتایج نشان داد برگ انگور رقم رشه از نظر تمام ویژگیهای بررسی شده بیشتر از برگ انگور رقم قزل اوزوم بود (05/0< p). همچنین این تحقیق نشان داد برگهای انگور از نظر ترکیبات فنولی و ضد اکسایشهای طبیعی غنی هستند و پتانسیل استفاده در صنایع غذایی و دارویی را دارند.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
آنالیز دستگاهی(HPLC,GC,...) دریافت: 1399/5/24 | پذیرش: 1399/7/13 | انتشار: 1400/2/10