Fayazi A, Hashemiravan M, Jannatyha N, Moslehishad M. Physical, Mechanical and Microbial Properties of Carboxymethyl Cellulose (CMC) Bioactive Film Containing Trachyspermum Ammi, Myrtus Communis Essential Oils and the Effects on Shelf Life of Turkey Meat. FSCT 2021; 18 (111) :233-250
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-41529-fa.html
فیاضی اکرم سادات، هاشمی روان مهناز، جنتی ها نرجس، مصلحی شاد مریم. خواص فیزیکی، مکانیکی و ضدمیکروبی فیلم زیستفعال کربوکسیمتیلسلولز حاوی اسانسهای زنیان و مورد و تاثیر آن بر ماندگاری گوشت بوقلمون. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (111) :233-250
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-41529-fa.html
1- - پژوهشکده غذایی و کشاورزی، پژوهشگاه استاندارد-سازمان ملی استاندارد، کرج، ایران
2- گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی،ورامین، ایران
3- مرکز تحقیقات علوم تغذیه و صنایع غذایی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
4- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد صفادشت، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران- ایران ، mmoslehishad@gmail.com
چکیده: (1976 مشاهده)
بستهبندیهای ضد میکروبی پتانسیل مناسبی جهت جلوگیری از میکروارگانیسم های بیماری زا و همچنین افزایش مدت ماندگاری محصولات گوشتی را دارا هستند. هدف از این پژوهش تعیین خواص فیزیکی، مکانیکی و میکروبی فیلم خوراکی کربوکسی متیل سلولز حاوی اسانس های مورد و زنیان (1/0، 3/0 ، 6/0 و %1)، سپس انتخاب غلظت بهینه اسانس (6/0 و %1) و بررسی اثر آن بر ویژگی های میکروبی و فیزیکی گوشت تازه بوقلمون طی مدت نگهداری در یخچال می باشد. نتایج نشان داد که استحکام کششی کاهش و درصد کشیدگی این فیلمها افزایش معنیداری داشتند (05/0p<). میزان جذب آب، محتوی رطوبت، حلالیت و میزان نفوذپذیری به بخارآب فیلمها نیز با افزایش غلظت اسانس، کاهش معنیداری یافت. درحالیکه خاصیت ضدمیکروبی فیلم افزایش یافت (05/0p<). فیلم تهیه شده با اسانس زنیان، بیشتر از اسانس مورد از خود خاصیت ضد میکروبی نشان داده است. فیلم حاوی %6/0 زنیان موثر تر از فیلم حاوی %1 زنیان بر جمعیت باکتریایی نشان میدهد در حالیکه فیلم حاوی %1 زنیان اثر ضد میکروبی بیشتری بر کاهش میزان باکتریهای کلیفرم و اشرشیاکلی از خود نشان داد. بنابراین فیلم حاوی اسانس توانست باعث افزایش مدت ماندگاری گوشت بوقلمون شود. بر اساس نتایج حاصل، استفاده از فیلم حاوی %6/0 زنیان به عنوان تیمارموثر در بستهبندیهای ضدمیکروبی توصیه میگردد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی دریافت: 1398/12/29 | پذیرش: 1399/7/13 | انتشار: 1400/2/10