Journal archive for Google Scholar Robot!

Journal of food science and technology ( Iran)

مجله علوم و صنایع غذایی ایران



Volume 21, Number 151 (2024-8)


Effect of Calf and Goat Lipases on Color Parameters and Some Physicochemical Properties of UF-White Cheese During Storage Period
تأثیر تیمار آنزیمی لیپاز با منشاء گاوی و بزی بر ویژگی‌های رنگ و برخی خواص فیزیکوشیمیایی پنیر سفید فرآپالوده طی دوره نگهداری
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigating the chemical properties and antibacterial activity of Tanacetum balsamita L. essential oil: a study in vitro
بررسی ویژگی های شیمیایی و فعالیت ضدباکتریایی اسانس شاهسپران: مطالعه در شرایط برون تنی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of antioxidant potential, total phenol and flavonoid and antimicrobial activity of Pterocarya fraxinifolia essential oil on pathogenic bacteria: “in vitro”
ارزیابی پتانسیل آنتی‌اکسیدانی، فنل و فلاونوئید کل و فعالیت ضدمیکروبی اسانس لرگ بر باکتری های بیماری زا: مطالعه در شرایط آزمایشگاهی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigating the inhibitory effect of pomegranate peel extract on the formation of advanced glycation end products (AGEs) in the model systems
بررسی اثر بازدارندگی عصاره پوست انار بر تشکیل محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته در سامانه های مدل
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of microwave treatment on approximate properties and color indices of composite flours prepared from a mixture of wheat flour, wheat bran and date seed powder
تأثیر تیمار مایکروویو بر مخلوط پودر دانه سبوس گندم و خرما: ارزیابی اثرات جایگزینی بر خواص فیزیکوشیمیایی آرد گندم
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of total phenol and flavonoid, antioxidant power and antimicrobial activity of Perovskia abrotanoides essential oil for study from Gram-positive and Gram-negative laboratories: a laboratory study
ارزیابی فنل و فلاونوئید کل، قدرت آنتی‌اکسیدانی و فعالیت ضدمیکروبی اسانس برازمبل بر تعدادی از باکتری‌های گرم مثبت و گرم منفی: یک مطالعه آزمایشگاهی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Microencapsulation of phenolic compounds of rhubarb's juice and their effects on the properties of pomegranate's juice
درون پوشانی ترکیبات فنولی آب ریواس و تاثیر آن ها بر خواص آب انار
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Feasibility of producing cinnamon breakfast cake using fiber compounds, isomalt sweetener, and cinnamon essential oil
امکان‌سنجی تولید کیک صبحانه دارچینی با استفاده از فیبر مرکبات‌، شیرین‌کننده ایزومالت و اسانس دارچین
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The effect of edible salep gum coating containing Lactobacillus fermentum bacteria on the quality characteristics of button mushroom
تاثیر پوشش خوراکی صمغ ثعلب حاوی باکتری لاکتوباسیلوس فرمنتوم بر ویژگی های کیفی قارچ دکمه‌ای
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Viability of Lactobacillus paracasei, L. helveticus and Bifidobacterium lactis in sour cream and considering their effects on textural and sensorial properties of the product
زنده مانی لاکتوباسیلوس پاراکازئی، ل. هلوتیکوس و بیفیدوباکتریوم لاکتیس در خامه ترش و بررسی تاثیر آن ها بر ویژگی های بافتی و حسی محصول
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The effects of technology spillovers on private sector investment in Iran's food-agricultural industries
اثرات انواع سرریزهای تکنولوژی بر سرمایه گذاری بخش خصوصی در صنایع غذایی کشاورزی ایران
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of extending the shelf life of button mushroom (Agaricus Bisporous) using chitosan gum and Ferulago angulate essential oil
بررسی افزایش عمر ماندگاری قارچ خوراکی دکمه‌ای (آگاریکوس بیسپوروس) با استفاده از صمغ گیاهی کیتوزان و اسانس گیاه چویل
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of radical scavenging and antioxidant activity and determination of flavonoid compounds in aqueous and alcoholic extracts of Allium ampeloprasum
ارزیابی فعالیت ضد رادیکالی، آنتی اکسیدانی و تعیین ترکیبات فلاونوئیدی عصاره های آبی و الکلی گیاه کنیوال (Allium ampeloprasum )
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Prediction of textural characteristics in low-fat mozzarella cheese by Hyperspectral imaging using machine learning methods
پیش‌بینی ویژگیهای بافتی پنیر موزارلای کم چرب با استفاده از تصویربرداری فراطیفی به کمک روش‌های یادگیری ماشین
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Production and evaluation of texture, color, sensory properties and cooking characteristics of pasta based on wheat alternative flours
تولید و ارزیابی ویژگی‌های بافت، رنگ، حسی و پخت در پاستای فرمی بدون گلوتن بر پایه آردهای جایگزین گندم
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles