دوره 21، شماره 151 - ( 1403 )                   جلد 21 شماره 151 صفحات 44-32 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

sattari N, Mirahmadi F, Hassanzadeh K. Evaluation of radical scavenging and antioxidant activity and determination of flavonoid compounds in aqueous and alcoholic extracts of Allium ampeloprasum. FSCT 2024; 21 (151) :32-44
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-73002-fa.html
ستاری نیشتمان، میراحمدی فردین، حسن زاده کامبیز. ارزیابی فعالیت ضد رادیکالی، آنتی اکسیدانی و تعیین ترکیبات فلاونوئیدی عصاره های آبی و الکلی گیاه کنیوال (Allium ampeloprasum ). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (151) :32-44

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-73002-fa.html


1- دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج. سنندج، ایران. ، satari3128@gmail.com
2- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج. سنندج، ایران.
3- دانشیار گروه فارماکولوژی دانشگاه علوم پزشکی کردستان،. سنندج، ایران.
چکیده:   (445 مشاهده)
گیاه کنیوال با نام علمی Allium ampeloprasum  از تیره لیلیاسه منبع مهمی از ترکیبات آنتی اکسیدانی هستند. در این پژوهش فعالیت ضد رادیکالی و آنتی اکسیدانی و تعیین ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی عصاره های آبی و الکلی این گیاه مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه آزمایشگاهی ابتدا عصاره آبی و الکلی Allium ampeloprasum  را با اضافه کردن 50 گرم از گیاه و مخلوط کردن به نسبت 1 به 5 با آب مقطر یا اتانول تهیه کردیم. میزان فنل و فلاونوئید تام به روش اسپکتروفتومتری صورت گرفت و در نهایت فعالیت آنتی اکسیدانی گیاه در غلظت های مختلف با استفاده از روش کوپراک و  مهار رادیکال آزاد DPPH و احیای آهن سه ظرفیتی اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SAS و روش آزمون آنالیز واریانس تک عامله انجام شد. بر اساس نتایج به دست آمده میزان فنل کل در عصاره آبی 98/86 و در عصاره الکل 4/23 میکروگرم اسیدگالیک بر میلی لیتر می باشد و میزان فلاونوئید تام در عصاره آبی 81/42 و در عصاره الکلی 54/365 میکروگرم کوئرستین در میلی لیتر گزارش گردید. همچنین ظرفیت آنتی اکسیدانی کل در عصاره آبی 2362/0 و در نوع الکلی 3876/0 و ظرفیت آنتی اکسیدانی به روش Cuprac در عصاره آبی 0767/0 و در عصاره الکلی 1992/0 گزارش شد. قدرت احیاکنندگی آهن سه ظرفیتی در عصاره آبی 1041/0 و در عصاره الکلی 0248/0 و قدرت احیای DPPH در عصاره آبی 18/73 و در نوع الکلی 95/72 بود. باتوجه به نتیجه مطالعه گیاه Allium ampeloprasum  منبع خوبی از ترکیبات آنتی اکسیدانی می باشد که مصرف آن سبب کاهش آسیب های اکسیداتیو در بدن و بهبود سلامتی می شود و درصورت استخراج و خالص سازی می تواند در صنایع دارویی و غذایی استفاده گردد. 
 
متن کامل [PDF 646 kb]   (388 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: آنتی اکسیدان
دریافت: 1402/9/27 | پذیرش: 1402/11/11 | انتشار: 1403/6/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.