دوره 21، شماره 151 - ( 1403 )                   جلد 21 شماره 151 صفحات 75-61 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

baharloo A, Jalaee Esfandabadi S A, Zayanderoodi M. The effects of technology spillovers on private sector investment in Iran's food-agricultural industries. FSCT 2024; 21 (151) :61-75
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-73266-fa.html
بهارلو علی اصغر، جلائی اسفندآبادی سید عبدالمجید، زاینده رودی محسن. اثرات انواع سرریزهای تکنولوژی بر سرمایه گذاری بخش خصوصی در صنایع غذایی کشاورزی ایران. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (151) :61-75

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-73266-fa.html


1- دانشجوی دکتری، گروه اقتصاد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان، کرمان، ایران
2- استاد تمام، گروه اقتصاد، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران ، jalaee@uk.ac.ir
3- دانشیار، گروه اقتصاد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان، کرمان، ایران
چکیده:   (496 مشاهده)
با توجه به اهمیت موضوع امنیت غذایی در برنامه‌ریزی کشورهای در حال توسعه از جمله ایران و همچنین نقش مهم بخش خصوصی در سرمایه‌گذاری مواد غذایی، مطالعه حاضر به بررسی تاثیر سرریزهای تکنولوژی بر سرمایه گذاری بخش خصوصی در صنایع غذایی کشاورزی ایران در یک بازه زمانی ۳۰ ساله پرداخته است. در این مطالعه با بهره­گیری از مدل رهیافت تعادل عمومی قابل محاسبه پویا (DCGE ) و با استفاده از ماتریس حسابداری اجتماعی 1390، اثرات سرریزهای تکنولوژی شامل سه سناریوی دو برابر شدن سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی، بهبود تحقیق و توسعه از طریق بهبود بهره‌وری تولید با لحاظ ضریب کسر فناوری 0062/0 و افزایش ۲۰ درصدی واردات کالاهای سرمایه‌ای و واسطه‌ای بر متغیر سرمایه‌گذاری نهادهای خصوصی در صنایع غذایی-کشاورزی شامل ۴ بخش زراعت و باغبانی، دام، شیلات و صنایع غذایی، مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که سناریوی اول باعث افزایش سرمایه‌گذاری نهادهای خصوصی در هر چهار بخش فوق خواهد شد. سناریوی دوم نمی­تواند باعث افزایش سرمایه‌گذاری نهادهای خصوصی در چهار بخش مورد نظر شود و سناریوی سوم تاثیری بر افزایش سرمایه‌گذاری نهادهای خصوصی بر بخش‌های صنایع غذایی-کشاورزی به جز شیلات نخواهد داشت. بنابراین پیشنهاد می­شود که به­منظور توسعه صنایع غذایی-کشاورزی در ایران، سیاست­های لازم جهت جذب سرمایه­گذاری مستقیم خارجی و محدودیت واردات کالاهای واسطه­ای بکار گرفته شود.
متن کامل [PDF 565 kb]   (349 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: آمار،مدل سازی و سطح پاسخ در صنایع غذایی
دریافت: 1402/10/15 | پذیرش: 1402/12/20 | انتشار: 1403/6/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.