دوره 21، شماره 151 - ( 1403 )                   جلد 21 شماره 151 صفحات 196-186 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Barzegar H, Alizadeh behbahani B, Noshad M. Evaluation of antioxidant potential, total phenol and flavonoid and antimicrobial activity of Pterocarya fraxinifolia essential oil on pathogenic bacteria: “in vitro”. FSCT 2024; 21 (151) :186-196
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-73951-fa.html
برزگر حسن، علیزاده بهبهانی بهروز، نوشاد محمد. ارزیابی پتانسیل آنتی‌اکسیدانی، فنل و فلاونوئید کل و فعالیت ضدمیکروبی اسانس لرگ بر باکتری های بیماری زا: مطالعه در شرایط آزمایشگاهی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (151) :186-196

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-73951-fa.html


1- 1. دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران. ، barzegarha@yahoo.com
2- دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
3- 1. دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
چکیده:   (328 مشاهده)
افزودن نگهدارنده های شیمیایی باعث افزایش ماندگاری محصولات غذایی می‌شود، اما استفاده طولانی مدت و بی‌رویه از نگهدارنده های شیمیایی باعث افزایش مقاومت میکروارگانیسم‌ها و خطرات سلامتی مرتبط با جذب آنها می‌شود. گیاهان دارویی هم در دنیا و هم در ایران تنوع زیادی داشته و قابلیت استفاده بعنوان جایگزین ترکیبات شیمیایی را دارا می‌باشند. در این مطالعه، اثر ضد میکروبی اسانس لرگ  (Pterocarya fraxinifolia) بر علیه باسیلوس سوبتیلیس، استرپتوکوکوس پیوژنز، استافیلوکوکوس اورئوس، شیگلا دیسانتری، انتروباکتر ائروژنز و سالمونلا تیفی توسط دیسک دیفیوژن آگار، چاهک آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی بررسی شد. محتوای فنول کل و فلاونوئید اسانس به ترتیب با استفاده از روش‌های فولین سیوکالتو و کلرید آلومینیوم تعیین گردید. برای ارزیابی فعالیت آنتی‏اکسیدانی اسانس از دو روش مهار رادیکال‌های آزاد DPPH و ABTS استفاده شد. محتوای فنول و فلاونوئید کل اسانس 63/38 میلی‌گرم گالیک اسید در گرم و محتوای فلاونوئید آن 20/19 میلی‌گرم کوئرستین در گرم بود. اسانس لرگ قادر به مهار رادیکال‌های آزاد DPPH (60/58 درصد) و ABTS (80/59 درصد) بود. نتایج فعالیت ضد میکروبی اسانس به روش دیسک دیفیوژن آگار و چاهک آگار به خوبی نشان داد که باسیلوس سوبتیلیس و انتروباکتر ائروژنز به ترتیب حساس‌ترین و مقاوم‌ترین سویه‌های میکروبی نسبت به اسانس می‌باشند. حداقل غلظت مهارکنندگی رشد برای این باکتری‌ها به ترتیب 2 و 64 میلی‌گرم در میلی‌لیتر و حداقل غلظت کشندگی به ترتیب 32 و بزرگ‌تر از 512 میلی‌گرم در میلی‌لیتر به دست آمد.
 
متن کامل [PDF 530 kb]   (287 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی
دریافت: 1402/12/1 | پذیرش: 1403/1/21 | انتشار: 1403/6/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.