دوره 21، شماره 151 - ( 1403 )                   جلد 21 شماره 151 صفحات 161-149 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Noshad M, Alizadeh Behbahani B, Barzegar H. Evaluation of total phenol and flavonoid, antioxidant power and antimicrobial activity of Perovskia abrotanoides essential oil for study from Gram-positive and Gram-negative laboratories: a laboratory study. FSCT 2024; 21 (151) :149-161
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-73663-fa.html
نوشاد محمد، علیزاده بهبهانی بهروز، برزگر حسن. ارزیابی فنل و فلاونوئید کل، قدرت آنتی‌اکسیدانی و فعالیت ضدمیکروبی اسانس برازمبل بر تعدادی از باکتری‌های گرم مثبت و گرم منفی: یک مطالعه آزمایشگاهی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (151) :149-161

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-73663-fa.html


1- 1. دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران. ، mo.noshad@gmail.com
2- 1. دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
3- 1. دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
چکیده:   (385 مشاهده)
هدف از این مطالعه تعیین محتوای فنول و فلاونوئید کل و بررسی فعالیت آنتی‌اکسیدانی و ضد میکروبی اسانس برازمبل (Perovskia abrotanoides) بود. محتوای فنول کل با استفاده از روش فولین سیوکالتو، محتوای فلاونوئید کل با کمک روش رنگ سنجی کلرید آلومینیوم، پتانسیل آنتی‌اکسیدانی با استفاده از روش‌های مهار رادیکال آزاد DPPH و ABTS و فعالیت ضد میکروبی با استفاده از روش‌های دیسک دیفیوژن آگار، چاهک آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت باکتری‌کشی ارزیابی گردید. میزان فنول کل، فلاونوئید کل، مهار رادیکال آزاد DPPH و مهار رادیکال آزاد ABTS اسانس به ترتیب برابر با 26/24 میلی‌گرم گالیک اسید در گرم، 15/13 میلی‌گرم کوئرستین در گرم، 49/52 درصد و 79/56 درصد به دست آمد. نتایج ضدمیکروبی نشان داد که اثر ضدمیکروبی اسانس در برابر باکتری‌های گرم مثبت نسبت به انواع گرم منفی بالاتر بود و استافیلوکوکوس اورئوس و سالمونلا تیفی به ترتیب حساس‌ترین و مقاوم‌ترین سویه‌های میکروبی در برابر اسانس برازمبل بودند. قطر هاله عدم رشد در آزمون دیسک دیفیوژن آگار و چاهک آگار و همچنین حداقل غلظت مهارکنندگی و کشندگی برای باکتری استافیلوکوکوس اورئوس به ترتیب 50/16 میلی‌متر، 30/17 میلی‌متر، 2 میلی‌گرم در میلی‌لیتر و 128 میلی‌گرم در میلی‌لیتر بود و این مقادیر برای باکتری سالمونلا تیفی به ترتیب 60/7 میلی‌متر، 20/9 میلی‌متر، 16 میلی‌گرم در میلی‌لیتر و 512 میلی‌گرم در میلی‌لیتر بود. بطور کلی، اسانس برازمبل می‌تواند بعنوان یک ترکیب آنتی‌اکسیدان و ضد میکروب طبیعی استفاده شود.
 
متن کامل [PDF 558 kb]   (368 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: اسانس ها و عصاره ها
دریافت: 1402/11/11 | پذیرش: 1403/1/21 | انتشار: 1403/6/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.