Journal archive for Google Scholar Robot!

Journal of food science and technology ( Iran)

مجله علوم و صنایع غذایی ایران



Volume 18, Number 113 (2021-7)


Enrichment of biscuits with protein to improve health effects
غنی‌سازی بیسکویت با پروتئین جهت بهبود اثرات سلامتی‌بخش
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Mathematical modeling of thin-layer garlic with hot air dryer and under vacuum
مدل سازی ریاضی لایه نازک سیر درخشک‌کن هوای داغ وتحت خلاء
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The Effect of Triticale Flour and Betaglucan on Physicochemical, Textural and Sensory Properties of Barbari Bread
اثر آرد تریتیکاله و بتاگلوکان بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی، بافتی و حسی نان بربری
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Application of a new extraction method coupled to high performance liquid chromatography for tetracyclines monitoring in cow milk
کاربرد روش جدید استخراج جفت‌شده به کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا برای پایش آنتی‌بیوتیک‌های تتراسایکلینی در شیر گاو
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of Sensory and Rheological properties and Viability of Probiotic Bacteria in Probiotic Date Dessert
بررسی ویژگی های حسی، رئولوژیکی و زنده مانی باکتری ها در دسر خرمایی پروبیوتیک
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The effect of basil and cress seed gum on rheological properties, texture, and color of phytophagous fish paste
اثر صمغ دانه‌ ریحان و شاهی بر خصوصیات رئولوژیکی ، بافت و رنگ خمیر ماهی فیتوفاگ
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of functional groups of bioactive compounds, antioxidant potential, total phenolic and total flavonoid content of red bell pepper extracts
بررسی گروه های عاملی زیست فعال، قدرت آنتی اکسیدانی، فنول و فلاونوئید کل عصاره فلفل دلمه ای قرمز
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Study the antioxidant properties of different parts of saffron extract and their application in cream
بررسی خاصیت آنتی‌اکسیدانی عصاره قسمت‌های مختلف زعفران و کاربرد آن در خامه
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Application of the xanthan gum, carboxymethyl cellulose and whey protein concentrate in the formulation and improvement of low fat whipped cream properties
کاربرد صمغ زانتان، کربوکسی متیل سلولز و کنسانتره پروتئین آب پنیر در فرمولاسیون و بهبود خواص خامه قنادی کم‌چرب
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Improvement of shelf life and qualitative properties of fermented doughnut by antioxidant extracted from Salvia leriifolia compared to commercial antioxidant
بهبود ماندگاری و خصوصیات کیفی دونات تخمیری با استفاده از آنتی ‌اکسیدان ‌های استخراج شده از گیاه نوروزک (Salvia leriifolia) در مقایسه با آنتی‌ اکسیدان تجاری
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The Investigation of the effect of maltitol replacement with sugar also antibacterial and improvement texture of farsi gum on physicochemical, microbial and sensory properties of cake in storage period
بهینه سازی فرمولاسیون کیک رژیمی با استفاده از غلظت های متفاوت صمغ فارسی و شیرین کننده مالتیتول
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluating the physical, mechanical and morphological properties of calcium-alginate films coated with sunflower oil or tallow fat
بررسی خواص فیزیکی، مکانیکی و مورفولوژی فیلم آلژینات کلسیم پوشش داده شده با روغن آفتاب‌گردان و یا چربی پیه گاو
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Oil extraction from black cumin seeds incorporated with rosemary leaf by cold screw press and evaluation of some of its qualitative properties
استخراج روغن از سیاه دانه همراه با گیاه رزماری با روش پرس سرد و بررسی برخی از ویژگی های کیفی آن
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of the antimicrobial and antioxidant properties of eucalyptus and application in the production of potato starch for meat packing.
بررسی خواص آنتی میکروبی و آنتی‌اکسیدانی عصاره اکالیپتوس و کاربرد آن در تولید فیلم نشاسته سیب‌زمینی جهت بسته‌بندی گوشت
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of Dough Rheological Properties and Quantitative and Qualitative Characteristics of Semi Volume Barbari Bread Containing Millet Flour
ارزیابی ویژگی‌ های رئولوژیکی خمیر و خصوصیات کمی و کیفی نان بربری نیمه حجیم حاوی آرد ارزن
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Fabrication of biocomposite films based on sodium caseinate reinforced with gellan and Persian gums and evaluation of physicomechanical and morphology properties
سنتز فیلم‌های بیوکامپوزیت بر پایه کازئینات سدیم تقویت‌شده با صمغ‌های ژلان و فارسی و ارزیابی ویژگی‌های فیزیکومکانیکی و مورفولوژی آن
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Chemical Properties of Essential Oils Extracted from Seed and Leaf of Moringa Peregrina by Clevenger Method with Ultrasound Pretreatment
خواص شیمیایی اسانس استخراج شده از بذر و برگ مورینگا پرگرینا به روش کلونجر به همراه پیش‌تیمار فراصوت
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation the Effect of Farsi Gum Containing Hemp seed oil Coating on Mass and Volume Changes of Grape using Machine Vision and Machine Learning Systems
بررسی تاثیر پوشش‌دهی با صمغ فارسی حاوی روغن شاهدانه بر تغییرات جرم و حجم انگور با استفاده از سیستم‌های بینایی ماشین و یادگیری ماشین
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigation of the aluminum concentration in the traditional pomegranate and plum pastes of Guilan province
بررسی مقادیر آلومینیوم در رب های انار و آلوچه سنتی استان گیلان
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The Effect of Different Drying Methods on Drying Kinetics, Mathematical Modeling, Quantity and Quality of Thyme Essential Oil
تأثیر روش‌های مختلف خشک‌کردن بر سینتیک خشک شدن، مدلسازی ریاضی، کمیت و کیفیت اسانس آویشن
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Optimization of physicochemical and sensory properties of prebiotic ketchup sauce containing sweet potato puree, inulin and date liquid sugar by response surface methodology
بهینه‌سازی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و حسی سس کچاپ پری‌بیوتیکی حاوی پوره سیب زمینی شیرین، اینولین و قند مایع خرما به روش سطح پاسخ
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Improving postharvest attributes of Cucumber (Negin cultivar) using Combination of Aloe Vera-Limonene Coating and MAP
تاثیر پوشش آلوئه ورا-لیمونن و بسته بندی اتمسفر اصلاح شده بر خصوصیات پس از برداشت خیار (رقم نگین)
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Fortification of energy food using Iranian native gums
غنی‌سازی غذای انرژی زا با استفاده از صمغ‌های بومی ایران
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The effect of inulin on the viability of Lactobacillus fermentum strain 4-17 in probiotic ice cream and evaluation of its microbial and physicochemical properties
بررسی اثر اینولین بر زنده‌مانی سویه لاکتوباسیلوس فرمنتوم 17-4 در بستنی عملگرا و ارزیابی ویژگی‌های میکروبی و فیزیکوشیمیایی آن
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluating the performance of artificial neural networks (ANNs) for predicting the physical, rheological, and colorimetric properties of chitosan nanoparticles (CSNPs)
بررسی کارایی شبکه‌های عصبی مصنوعی در پیش‌بینی ویژگی‌های فیزیکی، رئولوژیکی و رنگ‌سنجی نانوذرات کیتوزان
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigating the effect of film preparation method (composite or laminated) and biopolymers’ proportion on the physicochemical properties of active chitosan-whey protein isolate film by response surface method (RSM)
بررسی تأثیر روش تولید فیلم (کامپوزیت یا دولایه) و نسبت بیوپلیمرها بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی فیلم‌ فعال کیتوزان - ایزوله پروتئین آب پنیر به روش سطح پاسخ
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of Thyme (ZatariaMultiflora) Essential oil Nano Emulsion in Tragacanth Gum and UV-c Irradiation on Quality Characterization of Germinated Mung Bean
بررسی تاثیر پوشش نانوامولسیون اسانس آویشن شیرازی در صمغ کتیرا و اعمال امواج UV-c بر ویژگی‌های کیفی ماش جوانه‌زده
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Fabrication of novel sensor based on graphene-qouantum dot nanoparticles for Sunset yellow edible colorant analysis
طراحی سنسور نوین بر پایه نانوذره گرافن-کوانتوم دات برای آنالیز رنگ خوراکی سانست یلو
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The effect of extraction solvent on antioxidant activity, total phenol content and total flavonoid content of Postia puberula
تاثیر نوع حلال بر قدرت آنتی اکسیدانی، میزان فنل و فلاونوئید گیاه Postia puberula
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of xanthan gum and carboxymethyl cellulose gum on physicochemical properties and sensory of Baguette bread
تأثیر صمغ زانتان و کربوکسی متیل سلولز روی خواص فیزیکوشیمیایی و حسی نان باگت
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles