دوره 18، شماره 113 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 113 صفحات 120-109 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Maleki G, salemi B, Sedaghat N. Improving postharvest attributes of Cucumber (Negin cultivar) using Combination of Aloe Vera-Limonene Coating and MAP. FSCT 2021; 18 (113) :109-120
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-44197-fa.html
ملکی گیسو، سالمی بهاره، صداقت ناصر. تاثیر پوشش آلوئه ورا-لیمونن و بسته بندی اتمسفر اصلاح شده بر خصوصیات پس از برداشت خیار (رقم نگین). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (113) :109-120

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-44197-fa.html


1- دانشجوی دکترای مهندسی صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
2- دانشجوی دکتری مهندسی علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
3- استاد گروه مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد ، sedaghat@um.ac.ir
چکیده:   (1979 مشاهده)
پوشش آلوئه ورا- لیمونن به همراه بسته بندی اصلاح شده (MAP) برای بهبود ویژگی های کیفیت خیار گلخانه ای رقم نگین مورد استفاده قرار گرفت. نمونه ها با محلول آلوئه ورا- لیمونن (10٪ + 3٪ حجمی/حجمی) پوشش دهی و در دو شرایط گازی مختلف بسته بندی شدند: A  (21% O2 با 12 منفذ به قطر 5mm B (10% O2 + 5%  CO2، MAP فعال). بسته ها به مدت 15 روز در دو دمای 20 و 4 درجه سانتیگراد نگهداری شده و آزمایشات هر 5 روز یک بار روی نمونه ها انجام شد. خصوصیات پس از برداشت خیار مانند آنالیز گاز، افت وزن، سفتی، pH، مواد جامد محلول، محتوای کلروفیل، رشد قارچ و خصوصیات ارگانولپتیک بررسی شدند. اثرات متقابل پوشش، بسته بندی، دما و مدت زمان نگهداری نشان داد که پوشش آلوئه ورا و MAP پارامترهای کیفی خیار را بهبود بخشیدند. با این حال، استفاده از MAP فعال در دمای بالاتر (20 درجه سانتیگراد) به مشکلات کیفیت منجر شده و فقط در نگهداری کوتاه مدت امکان پذیر است. استفاده ترکیبی از MAP فعال و پوشش آلوئه ورا روی خیار یک روش کارآمد به عنوان جایگزین روش های سنتی برای کاربردهای تجاری پیشنهاد می شود.
متن کامل [PDF 1151 kb]   (1328 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی
دریافت: 1399/4/16 | پذیرش: 1399/9/25 | انتشار: 1400/4/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.